POĽSKÝ PREZIDENT DUDA SA PRED VOĽBAMI POCHVÁLIL AJ MNOŽSTVOM OCENENÍ, KTORÉ UDELIL

author
1 minute, 37 seconds Read

Kým kandidát na poľského prezidenta Rafał Trzaskowski sa pochválil napríklad schopnosťou pomôcť bežným občanom s vymenením kolesa po defekte, tak súčasný prezident Andrzej Duda sa na stránke prezydent.pl chválil aj množstvom ocenení, ktoré udelil. Pochválil sa aj tým, že absolvoval 109 zahraničných návštev.

Okrem toho sa konzervatívny prezident, ktorý má podporu vládnej strany Právo a Spravodlivosť (PiS), pochválil aj množstvom zákonov, ktoré podpísal. „Prezident Andrzej Duda podpísal spolu 1066 zákonov a 9 vetoval,“ píše sa na stránke prezydent.pl. Duda udelil najmenej amnestií zo všetkých doterajších poľských prezidentov. 93 milostí udelil, 509 odmietol. V rozhlasovom programe StudioDzikiZachód bolo kritizované, že Duda sa chváli tým, že si plní svoju prácu. Cejrowski v programe povedal: „Žiaľ vyhrá Trzaskowski.“ V relácii padli silné argumenty proti jednému, aj druhému kandidátovi. Tvrdo kritizovaný bol aj primátor Varšavy Trzaskowski, napríklad za to, že vo Varšave sa vraj vďaka nemu zvýšili miestne poplatky.

Do hodiny 17:00 bolo odovzdaných vyše 15 miliónov volebných lístkov. Tak oznámila naživo štátna volebná komisia. Znamená to, že k 17-tej hodine hlasovalo 52 percent Poliakov. Hlasovať sa bude do 21:00. Podľa prieskumov verejnej mienky bude druhé kolo veľmi vyrovnané. Rovnakú šancu na víťazstvo majú obaja. Podľa štátnej volebnej komisie budú výsledky druhého kola prezidentských volieb známe až zajtra, keďže v hre je aj veľké množstvo hlasov poštou, ktoré komisie musia otvoriť a spočítať.

(alb)

 

Zdroje: https://www.youtube.com/watch?v=PBmOBAQgJLw&fbclid=IwAR2UV6_NC-XxjPbqjir5LKbfmffydICGe0OLD7KfKGNkM8x2v6CIPpd1_pc
a https://www.prezydent.pl/aktualnosci/wydarzenia/art,1828,piec-lat-prezydentury-andrzeja-dudy.html

Foto ilustračná: print screen prezydent.pl

Similar Posts