POSLANEC OĽANO ERIK ŇARJAŠ O 5G: AK SA PREUKÁŽE, ŽE 5G MÔŽE MAŤ ZLÝ VPLYV NA ZDRAVIE ČLOVEKA, URČITE BUDEM PROTI

author
2 minutes, 43 seconds Read

Siete piatej generácie vyvolávajú mnoho otáznikov a prakticky rozdeľujú spoločnosť. Ich zavedenie sprevádzajú aj rôzne protesty. Oslovili sme aj poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, aby sa vyjadrili k problematike 5G. Do dnešného dňa sa nám ozval len poslanec Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽANO) Erik Ňarjaš.

Poslanec najsilnejšieho vládneho hnutia má blízko k ochrane zdravia a zdravého životného štýlu. „Robil som si poslanecký prieskum v rámci mojich kontaktov na telekomunikačné spoločnosti a ich vyjadrenie bolo nasledovné: neexistuje žiadne potvrdené stanovisko o škodlivosti 5G sietí na ľudský organizmus. 5G je inovatívne riešenie a uľahčí dostupnosť internetu aj v problémových oblastiach ako cesty, vlaky, tunely a pod.,“ povedal s tým, že protesty sprevádzali aj zavedenie 4G a „žiadne testy nezistili škodlivosť na zdraví človeka“.
Ňarjaš pridal aj vyjadrenia fyzikov, ktoré získal. „5G sú kratšie vlny ktoré však majú vplyv na bunky človeka podobné ako ovládač na televízor resp. mikrovlná rúra, preto nevidíme obavu zhoršenia zdravotného stavu u človeka,“ dodal tanečník a finančník s tým, že sleduje aj vyjadrenia niektorých lekárov. Po preštudovaní oblasti medicínskych vyjadrení priznáva, že niektorí hovoria o vplyve na zdravie.

5G sú kratšie vlny ktoré však majú vplyv na bunky človeka podobné ako ovládač na televízor resp. mikrovlná rúra.

„5G či iné vlny môžu mať vplyv na zdravie človeka nie len na bunkovej úrovni, kde sa môžu bunky prehrievať a časom slabnúť, ale aj na psychologickej úrovni, nakoľko človek môže byť ešte závislejší od online sveta. Niektorí však tvrdia opak,“ zhrnul Ňarjaš názory niektorých lekárov. Poslanec OĽANO je pripravený naďalej pátrať v tejto oblasti po odpovediach. „Zrejme potrebujeme ešte viac informácií od relevantných zdrojov či inštitúcií na finálne stanovisko, ale verte tieto informácie aktívne zbierame, berieme to zodpovedne, ak sa preukáže že 5G naozaj môže mať zlý vplyv na zdravie človeka určite budem proti zavedeniu 5G a verím že aj ostatní poslanci za OĽANO,“ prisľúbil niekdajší úspešný finančník. Ňarjaš sa ako tanečník zúčastnil aj súťaže Let´s Dance, kde bol spolutanečníkom Zory Czoborovej i Daniely Hantuchovej.

Zrejme potrebujeme ešte viac informácií od relevantných zdrojov či inštitúcií na finálne stanovisko, ale verte tieto informácie aktívne zbierame, berieme to zodpovedne.

„Sledoval som vyjadrenia aj zahraničných štátov, no zatiaľ je to nerozhodné nakoľko niektoré krajiny už 5G zavedené majú a nemajú reakcie že to má zlý vplyv na zdravie a naopak niektoré krajiny ako Švajčiarsko to zavádzať nechcú. Myslím že to je teda otázka hlavne na ministerstvo zdravotníctva ktoré nám pravdepodobne pripraví štúdiu o 5G,“ uzavrel poslanec, ktorý v minulosti viedol finančné inštitúcie, napr. aj online banku v Ruskej federácii či estónsky investičný fond.

M. Albert, foto Obycajniludia.sk

Tags:

Similar Posts