BABIŠ: KOMUNISTICKÁ STRANA ČIECH A MORAVY JE DNES PREDSA DEMOKRATICKÁ STRANA. ĽUDIA JU VOLIA, SÚ V SNEMOVNI. ONI SA ZACHOVALI ŠTÁTOTVORNE

author
1 minute, 28 seconds Read

Český premiér Andrej Babiš sa v rozhovore pre iDnes vyjadril aj o Komunistickej strane Čiech a Moravy. O tej dnes mnohí hovoria priamo ako o súčasti vládnej koalície. Pritom KSČM súčasťou českej vlády nie je. KSČM samotná hovorí, že ona vládu len toleruje. A hovorí to sám šéf ANO, rodák z Bratislavy, Andrej Babiš, o ktorom sa mediálne dlho hovorí aj ako o bývalom agentovi ŠtB.

„KSČM je dnes predsa demokratická strana. Ľudia ju volia, sú v Snemovni,“ odpovedal Babiš na otázku, či sa mu ráno dobre vstávalo po tom, ako KSČM dalo tichú podporu vláde ANO a ČSSD. Pritom Babiš presadzoval skôr ODS do vládnej spolupráce, tá to však odmietla, čomu šéf ANO nerozumie. „Keď chce ODS presadzovať program, tak to ide hlavne vo vláde. Keby sme v nej s nimi boli, tak by bola stredopravá vláda,“ dodal Babiš s tým, že KSČM sa na rozdiel od ODS zachovala štátnicky. „Všetci hovoria: oligarcha, veľkopodnikateľ a komunisti. Ale oni sa zachovali štátotvorne a umožnili vznik vlády. Prečo to neurobila ODS?“ dodal český premiér.

Mne je úplne jedno, že niekto hovorí, že nemáme program. Máme ho. Pre všetkých. Že to búra všetky politické teórie, je mi jedno.

Babiš pripomenul, že jeho politická strana program má, aj keď mnohí tvrdia, že nie. „Mne je úplne jedno, že niekto hovorí, že nemáme program. Máme ho. Pre všetkých. Že to búra všetky politické teórie, je mi jedno,“ dodal. (alb)

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/andrej-babis-premier-nova-vlada-kscm-cssd.A180713_215432_domaci_zaz

Similar Posts