NEMÁME KDE BÝVAŤ A Z ČOHO ŽIŤ. ALE MÁME BANÁNY…A GORILU… VÝZVA K 17. NOVEMBRU

author
3 minutes, 6 seconds Read

Dnes je 17. november a je 30 rokov od tzv. Nežnej revolúcie. Dátum, ktorý sa tak oslavuje. Až tak, že je z neho štátny sviatok. Nový režim, čo uznávajú aj mnohí trošku kritickejší priaznivci kapitalizmu, uznávajú, že má aj svoje nedostatky.

Vyzývame preto, aby sa všetci tí, ktorí ešte nezostali úplne ohlúpení kapitalistickým vymývaním mozgov, ako je všetko dokonalé, ako máme slobodu cestovať, hoci nemáme za čo, ako máme slobodu vyjadrovania, hoci zatvárajú Rostasa a iných, ako to, že nemáme zdravotnú starostlivosť, prácu či strechu nad hlavou nahradí to, že máme banány. Vyzývame všetkých tých, ktorých záleží na ľudskosti, slušnosti, spravodlivosti, sociálnej spravodlivosti, práve ľudí na dôstojný život, aby si v tento deň spomenuli nielen na obete socializmu, ale mysleli aj na tie tisícky nevinných obetí kapitalizmu. Vyzývame, aby sa svojou občianskou angažovanosťou postavili proti utláčateľom z radov kapitalistov, ktorým nejde o nič iné, len zvyšovať svoje zisky a bežný občan, robotník, je im dobrý len na to, aby im tie zisky pomohol získať. Z nich mu hodí pár odrobiniek… Vyzývame týmto aj zákonodarnú a exekutívnu moc, aby reálne mysleli na ľudí, ktorí vďaka kapitalizmu žijú v beznádeji, biede a zúfalstve. Vytvárajte také zákony, aby sa ľuďom skutočne žilo lepšie, aby to nebolo len naplnenie marketingových plánov vašich marketérov, alebo príprava na vykonanie zákaziek vašich sponzorov. Nech bežní ľudia reálne pocítia, že vládnete. Ak nedokážete vládnuť v prospech ľudí, tak opusťte svoje stoličky a prenechajte to tým, ktorí chcú naozaj pomáhať a slúžiť.

Vyzývame všetkých tých, ktorých záleží na ľudskosti, slušnosti, spravodlivosti, sociálnej spravodlivosti, práve ľudí na dôstojný život, aby si v tento deň spomenuli nielen na obete socializmu, ale mysleli aj na tie tisícky nevinných obetí kapitalizmu.

Vážení čitatelia, vyzývame vás všetkých, aby ste sa nečinne neprizerali zločinom kapitalizmu, ale aby ste každý podľa svojich možností prispeli k zničeniu akéhokoľvek zločinného režimu, ktorý je proti ľuďom, ktorý ľudí vraždí či necháva trpieť v hlade, beznádeji, zúfalstve na uliciach. Nemôžeme sa nechať opiť rožkom ostentatívnosti osláv niečoho, čo dokonalé ani zďaleka nie je. Nemôžeme sa nechať oklamať mainstreamom, ktorý už nejaký ten piatok na nás propagandisticky tlačí, že to, čo je tu dnes, je raj na zemi a socializmus bol zlo. Kapitalizmus je v mnohom oveľa väčšie zlo. V socializme sa budovali byty, ľudia mali kde bývať, ľudia mali kde pracovať. Dokonca každý musel pracovať. A štát na to vytvoril podmienky. Dal prácu, dal byty. Dal ľuďom viac, ako tie banány, ktoré dnes síce sú, ale ak ich niektorí neukradnú, tak ich nemajú, lebo na ne nemajú peniaze. A za tú krádež banánu idú do basy, obrazne povedané. Ale tí, čo kradnú väčšie pomyselné banány, tí behajú po slobode. Je veľa zla, ktoré priniesol 17. november a treba myslieť aj na to zlo. Nie sa nechať opiť rožkom a nekriticky oslavovať. Máme šancu spojiť sa a dať veci dokopy. Spojme sa v prospech spoločného dobra. Nedovoľme vraždenie nevinných.

M. Albert, foto pixnio.com

Similar Posts