PRAVICOVÉ VLÁDY PODĽA BLAHU UROBILI VÄČŠIU SEKERU

author
1 minute, 52 seconds Read

PRAVICA 52 %, SMER 49 %. TAKTO PODĽA BLAHU PERCENTUÁLNE ZADLŽOVALI SLOVENSKO
Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SMER-Sociálna demokracia Ľuboš Blaha spočítal zodpovednosť za zadlžovanie Slovenska. Tvrdí, že kým pravicové strany rozprávajú, ako Slovensko Smer vedie gréckou cestou, tak pravicové vlády urobili väčšiu „sekeru“.

Blaha, uvedomujúc si, že prakticky sa začala kampaň do parlamentných volieb, ktoré sa uskutočnia 29. februára, prišiel so zaujímavým číslom. „Pravica, počas ktorej vlády bol verejný dlh takmer 52% nám vyčíta, že ideme gréckou cestou, keďže za našej vlády je verejný dlh necelých 49%,“ napísal na svojom facebooku Ľuboš Blaha s tým, že „počas vlády pravice (…) sme mali deficit štátneho rozpočtu na úrovni 4,3% a naša vláda plánuje deficit na budúci rok na úrovni 0.49%“.

Pravica, počas ktorej vlády bol verejný dlh takmer 52% nám vyčíta, že ideme gréckou cestou, keďže za našej vlády je verejný dlh necelých 49%.

Blaha považuje nebezpečenstvo vo vláde pravice nielen vo zvyšovaní verejných výdavkov, ale aj v znižovaní sociálnych vymožeností. „Fakty nepustia: ak by sa moci znova chopila pravica, nielenže by obrala ľudí o všetky sociálne práva, ale ešte by aj rozvrátila verejné financie,“ povedal milovník Che Guevaru a Kubánskej revolúcie.
Poslanec, ktorý sa považuje za marxistu, pokračoval vo výpočte toho, čo urobili jednotlivé vlády: „Za našej vlády sme radikálne zvýšili minimálnu mzdu, posilnili pracujúcich ľudí v zákonníku práce, rekordne zvýšili rodičovský príspevok, pridali robotníkom príplatky za prácu cez víkendy a v noci atď. Za pravicovej vlády Kaník s Beblavým protiústavne zobrali invalidom dôchodky, sprivatizovali dôchodkový systém, vpustili Pentu do zdravotníctva, zlikvidovali tripartitu a radikálne znížili dane milionárom a oligarchom,“ dodal s tým, že žobrákovi by zobrali aj žobrácku palicu.

(alb), zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2450860541819177?__tn__=K-R

foto: ilustračná: pixnio.com

Similar Posts