O VYKRÁDAČOCH KLENOTNÍCTIEV ČI BURZOVÝCH ŠPEKULANTOCH – PÍŠE VLADO JAVORSKÝ

author
1 minute, 52 seconds Read

V rubrike NA MARGO DŇA… píše Vlado Javorský o tom, že americký sen už nie je tým, čím býval a obraz úspechu, ako bol vykreslený v minulosti, už prakticky nejestvuje.

Americký sen…Obraz úspechu poctivou prácou. Dávno neexistuje, najmenej štvrtinu storočia to už neplatí…Poctivá práca na zbohatnutie sa jednoducho nenosí! Americký sen spľasol ako nafúknutý balón. Narodil si sa chudobný, chudobný aj zgegneš…! Iba ak by si sa stal dílerom drog, vykrádačom klenotníctiev, alebo špekulantom na burze. Takým sa americké sny plnia, prečo nie? Svet patrí úspešným!

Takým sa americké sny plnia, prečo nie? Svet patrí úspešným!

V mladosti, v čase volieb prezidenta USA som nakreslil obrázok, v ktorom som hodnotil šancu človeka stať sa prezidentom tejto bývalej svetovej mocnosti. Budúci prezident musel pochádzať z veľmi bohatého rodu, musel byť milionárom…Aspoň tak som to ja vnímal. Naozaj v tom „zas.atom“ kapitalizme, ktorý zradil svoju podstatu, jednoduchý a poctivý človek nemal jednoducho šancu sadnúť do prezidentského kresla…! Bol som mladý a naivný. Teraz som už iba mladý…Vážne som si nemyslel, že i v mojom živote to bude fungovať tak, že kto má peniaze, potrebuje k svojmu šťastiu i moc. Je úplne jedno, akým prostriedkami ju získa.

Vážne som si nemyslel, že i v mojom živote to bude fungovať tak, že kto má peniaze, potrebuje k svojmu šťastiu i moc. Je úplne jedno, akým prostriedkami ju získa.

Kúpením si postavenia, čo je bežná prax súčastného sveta, alebo sa dať zvoliť, samozrejme, že iba demokratickou cestou a to za poriadne mastnej finančnej dotácie…Judášske groše nikdy nesmrdeli, boli vykúpané v krvi, očistené…Možno to tak vyzerá, ale ja tomu neverím. Zrada zostane vždy len zradou.
A tak už obrázok k voľbám prezidenta ma ani len nenapadne nakresliť. Nieto o čom kresliť O vláde peňazí? Bolo by to úbohé takto sa ponížiť… Už o budúcnosti rozhodli peniaze. Americký sen…

Vlado JAVORSKÝ XI.2019, foto FB Vlada Javorského

Similar Posts