SOROS MÁ MAĎARSKÉ KORENE A NAŠA BOJOVNÁ KRV ZDEDENÁ PO HUNOVI ATTILOVI SA V ŇOM NEZAPRIE, HOVORÍ SLOVENSKO-MAĎARSKÁ NOVINÁRKA

author
2 minutes, 44 seconds Read

„Anglicko so svojou kráľovskou rodinou je symbolom stability a hodnôt,“ povedala okrem iného v rozhovore Renáta Bogdáni – regionálna novinárka, zakladateľka Gemerskej pobočky OZ Pars Artem, literárna aktivistka, ktorá nám odpovedala na aktuálne otázky v súvislosti s ovplyvňovaním politiky, čo vlastne činí z politikov len hercov a reálni aktéri politici zostívajú len niekde v zákulisí. Sama priznáva, že demokracia pre ňu nie je ideálny systém, lebo o všetkom podľa nej „nakoniec rozhodne zmanipulované stádo“.

Čo si myslíte o tom, že Soros pre Guardian povedal, že Čaputovú financoval?
Prekvapivé, ťažko uveriteľné, ale zaujímavý fakt. Mimochodom, Soros má maďarské korene a naša bojovná krv zdedená po Hunovi Attilovi sa v ňom nezaprie.

Čo to robí s vašim pohľadom na prezidentku Čaputovú? Nastala zmena vášho pohľadu?
O to pozornejšie budem sledovať jej kroky. Každopádne doteraz sa mi jej verejné pôsobenie vcelku pozdáva. Moji známi majú voči nej zatiaľ jedinú výhradu, že neudelila amnestiu pri nástupe na svoju funkciu.

O to pozornejšie budem sledovať jej kroky. Každopádne doteraz sa mi jej verejné pôsobenie vcelku pozdáva.

Čo pre vás znamená tá predstava, že niekto platí kampaň niekomu? Ako sa mení tým váš pohľad na politiku?
Ono darmo by sme boli idealistami. Bez peňazí sa proste kampaň spraviť nedá. Aj Kiska musel odniekiaľ čerpať svoje zdroje. Žeby z Dobrého anjela ? A aj ten najbezvýznamnejší starosta musí odniekiaľ čerpať zdroje, aby si ľudí získal na svoju stranu. Často vídame, že tak robia z verejných zdrojov, čím vlastne všetkých svojich oponentov automaticky stavajú na vedľajšiu koľaj.

A aj ten najbezvýznamnejší starosta musí odniekiaľ čerpať zdroje, aby si ľudí získal na svoju stranu.

Čo hovoríte na slová bývalého šéfa SME, že vďaka Sorosovi sme porazili Mečiara. Bolo to v poriadku, že sa to takto udialo?
Ono na Mečiara sa už toho veľa zlého nahovorilo aj napísalo. Fakt je však ten, že po jeho zosadení sa životná úroveň zase len zhoršila. A čím ďalej, tým viac sa prehlbuje priepasť medzi chudobou a elitnou vrstvou.

Nazdávate sa. že takýto stav v spoločnosti, keď politikov financujú mecenáši a politici sú len bábky, znamená, že my občania máme nejakú reálnu moc, alebo o všetkom rozhoduje pár vplyvných bohatých ľudí?
Demokraciu nepovažujem za ideálny systém. O všetkom v konečnom dôsledku rozhoduje zmanipulované stádo. A profesor s tromi univerzitami má v nej taký istý hlas, ako analfabet, čo ani nevykročil zo svojho zapadákova.
Ja obdivujem skôr monarchie. Také Anglicko so svojou kráľovskou rodinou je symbolom stability a hodnôt, kým Slovensko sa večne zmieta v politických aj finančných krízach. Schopní ľudia unikajú z dedín do miest, z krajiny do zahraničia, čím sa náš úpadok neustále len prehlbuje.

(alb), foto archív R.B.

Similar Posts