BLAHA V TIBETSKOM VLAKU SPIEVAL „NA KRÁĽOVEJ HOLI“

author
5 minutes, 22 seconds Read

Číne a Rusku patrí budúcnosť, píše poslanec NR SR Ľuboš Blaha, ktorý svojimi statusmi provokuje najmä liberálne spektrum, čím sa ani sám netají. Teraz sa nachádza v Čínskej ľudovej republike, aby priamo odtiaľ štektivými statusmi informoval o svojom pohľade na najľudňatejšiu krajinu sveta. Nevyhol sa ani otázkam Tibetu, ktorý je všeobecne považovaný za vlajkovú loď utláčania ľudských práv. Pripomína, že cesta nestála slovenských daňových poplatníkov ani cent.

Najnovšie informuje, že v kultúru Tibetu propaguje štátna televízia, čo by podľa neho čakal málokto. „A odrazu zistíš, že je tam aj čínska televízia, ktorá takto v Číne popularizuje miestnu kultúru,“ píše vo svojom najnovšom statuse poslanec SMER-u, ktorý sa považuje za marxistu. Blaha dokresľuje uvoľnenú atmosféru vo vlaku tým, ako štátna televízia vyzvala niekoho zo slovenskej delegácie, aby zaspieval našu národnú pieseň. „To bolo fakt silné… Myslím, že v tibetskom vlaku takmer 4-tisíc metrov nad morom ešte nezneli slovenské ľudové pesničky. Čínski cestujúci tlieskali a užívali si to. A my tiež. Nádherná atmosféra,“ píše na sociálnej sieti ostro sledovaný (na facebooku ho sleduje 39-tisíc ľudí) poslanec s tým, že následne absolvoval rozhovor v televízii, ktorú sledujú stovky miliónov divákov. „Veľmi úprimne som im povedal, čo si o Číne myslím: keď sa povie Tibet, ľudia v Európe si predstavia budhistických mníchov, horské priesmyky, chatrče, chudobných pastierov a jaky, ale Tibet je pritom moderný región so špičkovými vlakmi, cestami a mestami.“
Blaha je presvedčený, že to, čo nám ponúkajú slovenské mainstreamové médiá o Číne, je klamstvo a realitou, ktorú teraz vidí na vlastné oči, je značne zaskočený. „Vôbec som netušil, aký rozvoj zaznamenal Tibet za posledné desaťročia – vďaka čínskym komunistom. Ak sa chce niekto vysmievať komunistom, tak nech sa idú pozrieť do Číny: to nie že oni dobiehajú nás, ale my sa máme čo učiť od nich.“

Keď sa povie Tibet, ľudia v Európe si predstavia budhistických mníchov, horské priesmyky, chatrče, chudobných pastierov a jaky, ale Tibet je pritom moderný región so špičkovými vlakmi, cestami a mestami.

HOVORÍ AJ O VYTIERANÍ ZADKU
Blaha je známy tým, že čo na srdci, to na jazyku. Porovnáva aj samotnú dopravnú obslužnosť Európy s najľudnatejšou krajinou sveta, o ktorej sa do našich končín dostávajú len konšpirácia, aká veľmi je chudobná a zaostalá. „Kiež by sme my na Slovensku mali vlaky a železničné stanice v takomto stave – moderné, premakané a čisté. Je trápne, ako sa furt na Západe všetci tvária, že sú pupok sveta a potom dôjdete do Číny a vidíte, že Čína Západ predbehla takmer vo všetkom. Čínski komunisti si so západnými kapitalistami vytierajú zadok,“ píše Blaha s tým, že podporovaný je aj slávny región Tibet, o ktorom sa mainstreamové médiá vyjadrujú v súvislosti s pošliapavaním ľudských práv. „Centrálna vláda sem leje obrovské peniaze, prepláca stravu deťom v školách, sprístupňuje zdravotnú starostlivosť, podporuje miestnu kultúru, spúšťa ekologické projekty,“ napísal Blaha v nedeľu 25. 8. s tým, že pridal už aj iné statusy z tejto krajiny, ktorú nedávno prezidentka Čaputová kritizovala za prístup k ľudským právam. „Najradšej mám, ak tunajších komunistov hejtujú nejakí osprostetí liberáli zo západných kaviarní, ktorí sa od rána do večera vysmievajú vlastnej tradičnej kultúre, kresťanstvu a ľudovým zvykom. To títo idú vyčítať Číňanom, že nerešpektujú tibetskú kultúru?“ pýta sa poslanec NR SR s tým, že Čaputovej, ale aj ďalším, ktorí kopú do Číny, odporúča návštevu tejto komunistickej krajiny. „Ešte raz – ak niekto kvôli Tibetu kope do čínskej vlády, mal by sa sem ísť pozrieť a zrazí sa s realitou. A nech ide tuná miestnym porozprávať o ľudských právach a zlých čínskych komunistoch, sami Tibeťania ho vyženú varechami,“ pridáva Blaha.

Kiež by sme my na Slovensku mali vlaky a železničné stanice v takomto stave – moderné, premakané a čisté. Je trápne, ako sa furt na Západe všetci tvária, že sú pupok sveta a potom dôjdete do Číny a vidíte, že Čína Západ predbehla takmer vo všetkom.

ČÍNE A RUSKU PATRÍ BUDÚCNOSŤ
Autor viacerých publikácií a milovník Che Guevaru si najľudnatejšej krajine sveta všíma rozvoj, ktorý sem priniesli práve komunisti. Aj v inom statuse hovorí, že z veľmi chudobnej krajiny sa v posledných rokoch stal gigant. „Celá Čína neuveriteľne rastie. Milióny ľudí sa dostali z chudoby a zo zaostalých regiónov sú dnes odrazu vyspelé moderné kraje. To fakt chce niekto Číňanov poučovať o ľudských právach? To fakt im chce niekto vnucovať náš západný model?“
Blaha príspevok uzatvára tým, že nie Čína si má brať príklad zo západného sveta, ale práve naopak. „Museli by byť sprostí, aby sa vydali našou cestou. Veď im to perfektne funguje – Čína zažíva vďaka svojmu trhovo-socialistickému modelu bombastický rozmach a ľuďom sa darí čoraz lepšie. Západ nech drží ústa a stará sa o seba. Má dosť vlastných problémov,“ povedal s tým, že spomenul aj Ruskú federáciu, ktorej v spojenectve práve s ČĽR patrí budúcnosť. „Proti západnému liberalizmu sa vytvára silný blok, v ktorom sa koncentruje neuveriteľná politická, vojenská a ekonomická sila. Si a Putin sú sebavedomí lídri, ktorí svoje národy postavili na nohy – ich nezaujíma bekotanie liberálnych oviec. Patrí im budúcnosť a oni to vedia,“ dodal Blaha na svojom ostro sledovanom facebookovom konte.
Michal Albert

zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2383240978581134?__tn__=K-R

Foto: https://www.vlajky.com/product/tibet-statni-vlajka/

Similar Posts