EURÓPSKA ÚNIA ROČNE ZNIČÍ 100 MILIÓNOV TON POTRAVÍN. STANĚK SA PÝTA: JE TÁTO SPOLOČNOSŤ LOGICKÁ?

author
1
1 minute, 28 seconds Read

Analytik Slovenskej akadémie vied Peter Staněk sa v jednej zo svojich najnovších prednášok zamýšľa aj nad nelogickosťou súčasnej spoločnosti. Plytváme prakticky vo všetkých zdrojoch. Čo ho obzvlášť zaráža, že zbytočne dotujeme výrobu potravín a následne platíme za ich likvidáciu. Namiesto toho, aby sme ako spoločnosť z potravín, ktoré sme ťažko vyprodukovali, pomohli hladujúcim krajinám, my tie potraviny za ďalšie náklady radšej zničíme.

Najskôr tie potraviny dotujeme, aby sa vypestovali. A následne, keď ich vypestujeme, tak následne platíme ich likvidáciu, pripomína analytik Slovenskej akadémie vied prof. Peter Staněk v prvej veeejnej prednáške Skooly Vědomí Života na tému Spoločnosť 5.0.
Bývalý poradca premiérov Vladimíra Mečiara i Roberta Fica problém vidí v tom, že namiesto pomoci druhým tieto potraviny radšej zlikvidujeme. „Nedáte ich na riešenie problému hladomoru. Ešte pred piatimi rokmi to bolo len 60 miliónov ton potravín ročne. Znamená to, že táto spoločnosť neplytvá zdrojmi? Neplytvá všetkým čo je okolo nás od životného prostredia až po financie?“ opýtal sa bývalý štátny tajomník Ministerstva financií s tým, že plytvanie prebieha prakticky so všetkými zdrojmi.

Znamená to, že táto spoločnosť neplytvá zdrojmi?

Ako príklad ešte pridáva textilný priemysel a v nejednej prednáške hovoril aj o tom, že obrovské množstvo áut sa nikdy nepredá a časť z nich ide automaticky po výrobe do šrotu.

(alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=_fL57xvPYd0

foto pixnio.com

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Andrej Hanzel says:

    Pán profesor má dobrý prejav a zaujme poslucháča. Avšak reálne hovorí neplatné čísla. Pár uvediem: 1. Straty pri prenose elektriny na úrovni 400 kV majú reálnu hodnotu 1% (pán profesor uvádza 32%); 2. Podľa pána prof. Japonsko používa jednosmerný prenos – skutočnosť: jednosmerný prenos sa používa na veľké vzdialenosti a pri prepojoch systémov s rôznou frekvenciou (polovica Japonska má 50Hz a druhá 60 Hz) 3. Ak by sa spaľovacie automobily zmenili na elektromobily v Nemecku by bolo treba postaviť tri krát toľko elektrární, ako je dnes – skutočnosť spotreba by sa zvýšila o 30% 4. Váha elektromobilu je o 30% nižšia ako spaľovací motor – skutočnosť elktromobil je v skutočnosti o 30% ťažší ako spaľovací automobil.
    No a takéto čísla sú „preplietané“ informáciami, ako nebude voda, ako elektrina bude drahá a nebude si ju môcť hocikto kúpiť. No prosto samá konšpirácia

Comments are closed.