ČO SI BANSKOBYSTRICKÍ LEGIONÁRI MYSLIA O STROPE NA ZAHRANIČNÝCH HOKEJISTOV V SLOVENSKEJ LIGE?

author
2 minutes, 52 seconds Read

Najprv sa to iba nahlas hovorilo, dnes je to podľa medializovaných informácií už potvrdené. Slovenská najvyššia hokejová súťaž bude mať limit na počet zahraničných hráčov v jednotlivých kluboch. Dotkne sa to aj trojnásobných majstrov Slovenska z Banskej Bystrice, ktorí svoj úspešný tím stavajú aj na množstve legionárov. Čo si niektorí zahraniční hráči, ktorí sú s tímom HC´05 Banská Bystrica aktuálnymi majstrami Slovenska, myslia o tomto kroku? Časť z nich to naznačila už pre rozhlasovú reláciu Slobodný šport.

Ako aj v relácii Slobodný šport na Slobodnom vysielači povedal Guillaume Asselin, malo by to byť pre ligu prospešné. „Myslím si, že to bude dobré pre slovenský hokej. A mali by sa urobiť pravidlá,“ netajil rodák z Québecu.
Éric Faille, ktorý sa po dvoch úspešných sezónach pod Urpínom presúva do švajčiarskeho Klotenu, povedal, že záleží, kto sa otázku pýta. „Môže to byť dobré, môže to byť zlé.“

Myslím si, že to bude dobré pre slovenský hokej. GUILLAUME ASSELIN

Ben Marshall, ktorý sa stal novou posilou tímu KHL z lotyšskej Rigy, netajil, že sa mu na starom kontinente veľmi páči. „Každý, kto v Európe nehrá, si praje v Európe hrať. A Slovensko je jedno z najlepších miest, kde môže hokejista hrať,“ povedal strelec 13 gólov v drese Baranov.
Strážcom banskobystrickej svätyne bol brankár Stephon Williams, ktorý pre Slobodný šport povedal, že je právom ligy rozhodnúť sa, ako chce tieto pravidlá nastaviť. „Sú tu veľmi dobrí slovenskí hráči. A tento rok je to pre mňa prvá skúsenosť v Európe. A to, že som mohol hrať v tejto lige, tak som mohol spoznať, že je tu veľa dobrých hráčov a mohol som hrať s omnoho lepšími hráčmi, ako som hral u mňa doma. A pre mňa má táto krajina veľký kredit a celkovo, aký je tu hokejový program. A je to proste na ich rozhodnutí, ako to urobia,“ netajil rodák z Ajlašky. „Urobia to určite tak, ako najlepšie môžu pre hokej na Slovensku. Tak nech to už bude akékoľvek rozhodnutie, tak to proste bude OK. A v podstate každý tím sa snaží nájsť tých najlepších hráčov, ktorých môže. Tak to proste je, takže urobia to najlepšie, čo môžu. Keď sa pozriete na Slovensko, alebo na KHL, AHL, NHL, tak všade sú skvelí hráči,“ doplnil miláčik banskobystrického publika.

Urobia to určite tak, ako najlepšie môžu pre hokej na Slovensku. Tak nech to už bude akékoľvek rozhodnutie, tak to proste bude OK. STEPHON WILLIAMS

Kanadský tréner Baranov Dan Ceman pre reláciu Slobodný šport na tému stropu na zahraničných hráčov povedal: „Budeme sa musieť nejako popasovať s tým, aké budú tie obmedzenia, alebo tie limity a reštrikcie, ktoré nastaví systém importu hráčov. A budeme sa na to musieť adaptovať. A náš limit je vysoký. Ale bude tam nejaký limit, takže sa na to musíme adaptovať,“ uzavrel tréner banskobystrických hokejistov.

M. Albert a N. Blankenship, foto M. Albert

Similar Posts