BÝVALÝ MINISTER VNÚTRA PRE KĽÚČ OD…: O SÚČASNEJ KUBE NEVIEM SKORO NIČ. MÉDIÁ JEJ NEVENUJÚ U NÁS PRAKTICKY ŽIADNU POZORNOSŤ

author
1
1 minute, 12 seconds Read

Bol ministrom vnútra, ale aj obrany. Neskôr odišiel od Dzurindu, spoluzakladal Slobodné fórum, následne založil Misiu 21. Dnes je opäť v KDH. Na svojom facebookovom profile sa pravidelne vyjadruje k domácej a niekedy aj zahraničnej politike. Pri príležitosti 70. výročia nastúpenia Fidela Castra na post predsedu vlády Kuby, sme sa ho opýtali na to, ako vníma Ostrov slobody.

„O súčasnej Kube neviem skoro nič. Médiá jej nevenujú u nás prakticky žiadnu pozornosť a ideológom, ktorí tam jazdia z propagandistických dôvodov, neverím,“ začal rozprávanie Ivan Šimko, ktorí vysoko vyzdvihuje zlepšenie vzťahov k USA, ale aj zorganizovanie dôležitej návštevy. „Viem, že pred asi piatimi rokmi došlo k normalizácii vzťahov k jej veľkému susedovi. Ak sa dobre pamätám, tak tomu pomohla aj sprostredkovateľská misia pápeža Františka.“ Podľa bývalého šéfa rezortov obrany a vnútra bolo dôležité stretnutie argentínskeho rodáka, ktorý stojí na čele Katolíckej cirkvi, s čelným predstaviteľom inej cirkvi. „Na Kube došlo tiež k historickému stretnutiu rímskeho biskupa s moskovským patriarchom. Obe tieto udalosti presahujú rámec dnešnej doby a môžu byť začiatkom procesov, ktoré by mali pokračovať,“ uzavrel pre KĽÚČ OD… (alb), foto FB Ivana Šimka.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Majo says:

    Na Slovensku sa Kube nemôže venovať väčšia pozornosť. Viac ľudí by porovnávalo život tam a u nás.

Comments are closed.