HARABIN SĽUBUJE PRÁVNU POMOC SLOVÁKOM: OSOBNE BUDEM PRAVIDELNE PRIJÍMAŤ OBČANOV A POSKYTOVAŤ IM BEZPLATNÉ PORADENSTVO

author
1
2 minutes, 31 seconds Read

Sudca nesmie dávať právne poradenstvo. Prezident však môže. Hoci sa mnohí poslucháči relácie O práve s Harabinom na Slobodnom vysielači snažili o právnu radu, sudca Najvyššieho súdu neraz prízvukoval, že ako sudca nesmie dávať právne poradenstvo. Ak však uspeje a stane sa slovenským prezidentom, jeho výkon funkcie sudcu bude pozastavený, tak, ako je pozastavený už počas kandidatúry. Preto Harabin bude môcť dávať právne rady. Keďže sa ako kandidát na prezidenta stretáva s množstvom občanov, ktorí potrebujú poradiť v zložitom systéme, kde sa občan často má problém domôcť práva, uvedomil si dôležitosť zakomponovať túto časť aj do volebného programu. Ten už visí na stránke www.harabin-2019.sk v sekcii Program.

V oblasti práva, štátu a politického práva sľubuje ľúbivé témy, napríklad priamu demokraciu, alebo sfunkčnenie zákonných mechanizmov. Zaujímavým bodom je zasadenie sa o „predloženie nového volebného zákona; politici, ktorí riadia štát, by mali vyjsť z celonárodného snemu prirodzených komunálnych a regionálnych autorít. Budem vyžadovať eliminovanie permanentnej recyklácie politických strán“. Harabin tiež chce, aby sa ľudia mohli vyjadrovať k zásadným otázkam, vrátane tých medzinárodno-politických. „Presadím funkčné referendum, ktoré bude základným nástrojom demokracie. V ňom budú občania rozhodovať o tých najzávažnejších otázkach súčasnosti: neutralita štátu, vzťah k EÚ, sankcie voči Rusku a pod.“

V prezidentskej kancelárii zriadim stredisko právnej pomoci pre slovenských občanov. Osobne budem pravidelne prijímať občanov a poskytovať im bezplatné poradenstvo.

Jeden z dôležitých bojov je aj boj s oligarchiou. Harabin chce, aby príslušnosť k politickej strane nebola rozhodujúca a eliminujúca. „Namiesto neudržateľného systému politických strán s oligarchiou v pozadí budem presadzovať možnosť uchádzať sa o vrcholové miesta v štátnom aparáte bez nutnosti príslušnosti k politickej strane. Som za priamu demokraciu.“ Bývalý minister spravodlivosti a podpredseda vlády chce vyvodzovať zodpovednosť politikov za zlé rozhodnutia. „Voči všetkým, ktorí Slovensko preukázateľne drancovali alebo sa dopúšťali obzvlášť závažnej hospodárskej či násilnej kriminality, alebo slúžili ako komplici vojenských paktov, musí byť vyvodená trestnoprávna zodpovednosť,“ píše sa okrem iného vo volebnom programe, v ktorom avizuje aj ukončenie diskriminácií. „Každý má rovnaké práva a rovnakú zodpovednosť, od bezdomovca po prezidenta. Akákoľvek diskriminácia – aj pozitívna – je neprípustná. Bezohľadné zákony sa musia zmierniť,“ píše sa okrem iných bodov vo volebnom programe Štefana Harabina.
(alb), zdroj: https://www.harabin-2019.sk/program/

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Jaroslav Hascic says:

    ja sudcom neverim zazil som ich spinavu nespravodlivu pracu ja som pocil sudca na pojdenavany nahovarat svedka na krivu vypoved
    https://www.youtube.com/watch?v=LOvpyfF3Pvk kriva vypoved je TRESTNY CIN a navadzanie svedka na krivu vypoved je tiez trestny cin a tu sudca nielen ze navadza svedka na krivu vypoved ale doslova mu nepravdive informacie podsuva a nuti ho aby ich potvrdil !!! a to co mu sudca podsunul DOVTEDAJSIE SUDNE POJEDNAVANIE JEDNOZNACNE VYLUCILO A POTVRDILO PRAVY OPAK AKO su lzive tvrdenia sudcu !!!
    praca sudcu z nmnv !!!!!
    pocul som sudcu si vymyslat nejestvujuce skutocnosti a tvrdit idiotiny na ktorych sa smeje aj laik
    toto je take demokraticke nezavisle a take typicke sudcovske !!!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=cxkVqwlbjyY
    http://otvorenesudy.sk/decrees/1016164?q=1t+166+2009
    a bol som odsudeny na zaklade sudno znalecke posudku ze sa stal zazrak z ktoreho bol sk otalitny sudca uplne uneseny !!!!
    https://www.youtube.com/watch?v=vpEKZg85fx8
    STAL SA ZAZRAK SUDNY ZNALEC kohut ZILINA
    hladate sudneho znalca ktory vam pomoze potvrdit nejaku idiotinu pred sudom odporucam pavla kohuta zo ziliny tento pan vyrobil jebnute tvrdenie o tom ze sa stal zazrak a prisiel to potvrdit aj k sudu !! a sudcu sa nemusite bat pavlovic v nmnv bol z danej debiliny uplne uneseny !!!! http://ulozto.sk/!XHZ4rvJX/sudna-sien-znalecky-posudok-pravnicka-pdf
    sudny znalec vam na sk vypracuje na zákazku aj taketo tvrdenie o tom ze sa stal zazrak zosyfikovany jednorazovy jav !!!! tada nieco ako pocatie panny marie !!!!!
    A sudca sa danej JEBLINKE nielen ze nevysmeje ale dokonca danu idiotiny aj pouzije a cituje vo svojom rozsudku !!!!
    Takze ako je vidiet sudcovia stale pouzivaju stredoveke tvrdenia o tom ze sa stal zazrak takze justicia od cias stredoveku daleko na sk nepokrocila !!!!
    ak si pamatam tak odsudzovanie nevinnych na zaklade jeblich tvdenii o tom ze sa stal zazrak VYUZIVALA INKVZICIA !!!
    A u nas tiez justicia pouziva podobne jeblinky !!! A chcem sa spytat kedy dal vatikan sk justicie pravomoc uznavat zazraky a citovat to v rozsudkoch ?“‘
    Kedze zazraky a podobne zosifikovane javy patria to konpetencie cirkvi alebo na sk ma len sudca pavlovic opravnenie pouzivat podobne javy na svoje rozsudky a odsudzovanie nevinnych ???
    a k spachaniu akeho justicneho zlocinu a k uznaniu ake hlupeho kriveho obvinenia bol o zapotreby toto TVRDENIE O TOM ZE SA STAL ZAZRAK !!!! najdete tu !!!!
    http://www.necenzurovane.net/13/nihilizmus.html – Slovenská banánová justícia
    JUSTICIA DOKAZE UZNAT ZA MOZNY AJ TAKYTO UBOHY HLUPY VYPRD PSYCHOPATICKEHO PRIPECENEHO MOZKU AJ TAKETO PRIPECENE KRIVE OBVINENIE !!!! A NA ZAKLADE TAKEHOTO HLUPEHO TVRDENIA ODSUDIT NEVINNEHO CLOVEKA !!
    A TAKUTO TOTALITNU MOC MAJU V RUKACH SLOVENSKY NESPRAVODLIVY SUDCOVIA !!
    A dokonca sa pod uznanie takejto blbosti SUDCA NEHANBIL AJ PODPISAT JA BY SOM SVOJ PODPIS POD UZNANIE NIECO TAKEHO BLBEHO V ZIVOTE NEDAL PRE MNA MA TOTIZ MOJ PODPIS URCITU MORALNU CENU A AZ TAKTO HLBOKO BY SOM NEKLESOL PODPISAT NIECO TAKETO !!!
    http://www.necenzurovane.net/13/nihilizmus.html – Slovenská banánová justícia

    Tuto zlocinecku nespravodlivu bandu a jej spinavu pracu som zazil na vlastnej kozi !!!
    Zazil som prokraturou tak uboho vyrobene krive obvinenie ze sa na tom smeju aj stare babky !!!
    Ale prok galkova a sudcovia pavlovic a kovac sa danou idiotinou dokonca aj zaoberali !!!

    http://www.necenzurovane.net/13/justicia.html

    http://www.pravnarevue.sk/viete-ake-su-pravidla-spravania-sa-sudcu/

    JUSTICIA DOKAZE UZNAT ZA MOZNY AJ TAKYTO UBOHY HLUPY VYPRD PSYCHOPATICKEHO PRIPECENEHO MOZKU AJ TAKETO PRIPECENE KRIVE OBVINENIE !!!! A NA ZAKLADE TEKEHOTO HLUPEHO TVRDENIA ODSUDIT NEVINNEHO CLOVEKA !!
    A TAKUTO TOTALITNU MOC MAJU V RUKACH SLOVENSKY NESPRAVODLIVY SUDCOVIA !!
    A dokonca sa pod uznanie takejto blbosti SUDCA NEHANBIL AJ PODPISAT JA BY SOM SVOJ PODPIS POD UZNANIE NIECO TAKEHO BLBEHO V ZIVOTE NEDAL PRE MNA MA TOZIZ MOJ PODPIS URCITU MORALNU CENU A AZ TAKTO HLBOKO BY SOM NEKLESOL PODPISAT uznanie NIECOHO TAKEHOTO !!!

Comments are closed.