SME TAK PARALIZOVANÍ, ŽE SA VOČI TOMU NEVIEME BRÁNIŤ

author
2
1 minute, 31 seconds Read

Rok 2018 bol pre mňa výnimočným, bolo by o čom. Dve vydané knihy, množstvo nových priateľov, svadba mojej jedinej vnučky. A ešte množstvo pozitívnych vecí, skutočností a zážitkov.

Rok 2018 mi dal veľmi veľa, zobral snáď iba ilúzie, že zmením svet k lepšiemu, že skončí bieda, chudoba, nespravodlivosť. Nikdy nič nechcem vrátiť späť, lebo všetko čo človek zažije, prežije, má svoje opodstatnenie. Správy v televízií ma netešia, zvyšuje sa korupcia, bezprávie, narastá zadlžovanie, exekúcie, rozmohla sa čierna práca. Ignorácia predstaviteľov nášho štátu je čoraz väčšia, ich beztrestnosť je výsmechom priamo do očí slušným ľuďom.

Ignorácia predstaviteľov nášho štátu je čoraz väčšia, ich beztrestnosť je výsmechom priamo do očí slušným ľuďom.

Všetci to vidíme, ale sme tak paralizovaní, že sa nevieme voči tomu brániť, alebo sme rezignoval. Silvester trávim v spoločnosti ľudí, ktorí by inak boli sami, teda varím, chystám, teším sa zo svojej užitočnosti. Novoročný ohňostroj nepozerám, nemám rada tie salvy, kedy trpia zvieratká aj starí chori ľudia . Tým je zodpovedná otázka o pyrotechnike. Do nového roku si želám hlavne zdravie pre všetkých ľudí. Prajem si aby sa svet menil k lepšiemu, aby neprevládala mamona nad ľudskosťou, aby boli ľudia k sebe súcitnejší, ohľaduplnejší a aby som na uliciach nestretávala ľudí a zvieratká hladných a bez teplého obydlia. Skromne si želám dožiť sa týchto pozitívnych zmien.

Zdenka Wenzlová Švábeková, filantropka

Foto: FB Zdenky Švábekovej

2 Comments

  1. avatar
    Tatiana Zabojnikova says:

    Malý by obmedziť pyrotechniku na Silvestra, keď už od 12:00 už vystreluju. Psy majú s toho stres a utekajú. Stassim ľuďom vadí moc hluk.

  2. avatar
    Anna Pavolkova says:

    Absolutne sa zhodujem s Vami vyjadrenym komentárom,tie iste pocity ohľadom ludskosti,spravovanim štátu politickými špičkami,nedokonalym socialnym cítením,nedostatkom zdravotnickej starostlivosti najmä voči tym,ktorí maju ťažké zdravotné problemy,ťažkopádne riešenia súdnych sporov.Dalo by sa vymenovať toho este viac,ale verim,že v r.2019 sa podarí urobiť pre ľudí oveľa viac.Takže,prajem aj Vam,aby bol ten nastávajúci rok ešte úspešnejší,aby ste ho prežila v spokojnosti.

Comments are closed.