BABIŠ EXKLUZÍVNE PRE KĽÚČ OD…: JA SA NEBOJÍM NIČOHO. NÁM SA NEBUDE NIKTO VYHRÁŽAŤ!

author
1 minute, 6 seconds Read

Česká republika na svoje územie nebude prijímať utečencov. Včera (30. 9. pozn. red.) to opäť potvrdil český premiér Andrej Babiš, ktorý sa nebojí, že Európska únia začne voči Prahe postupovať podľa článku 7 ods. 1 Zmluvy o EÚ z dôvodu odmietania povinných kvót.

 

Babiš pre KĽÚČ OD… exkluzívne prezradil, že sa Európskej únie a jej možných opatrení nebojí. „Nám sa nebude nikto vyhrážať. My máme nezávislú justíciu. My to tu máme inak,“ prezradil Babiš s tým, že sa neobáva ani možných vyhrážok zo strany EÚ, že začne podobné konanie ako proti Maďarsku. „Ja sa nebojím ničoho,“ uzavrel český premiér Andrej Babiš.

Ja sa nebojím ničoho.

Na stretnutí s voličmi v brnenskej časti Židenice tesne pred českými komunálnymi voľbami bola téma migrácie jednou z najdôležitejších, pretože sa na ňu pýtali viacerí zúčastnení. Babiš potvrdil, že povinné kvóty odmieta a nebude prijímať žiadnych utečencov. Na stretnutí sa zároveň primátor Brna Petr Vokřál ohradil voči informáciám, že Brno chce prijímať utečencov a označil ich za nepravdivé.

(alb), foto N. Blankenship

Similar Posts