DAMIÁN CPIN SA STAL NAJLEPŠÍM BRANKÁROM ORSZÁGH CUPU. PATRIK POLC Z VÍŤAZNÉHO ZVOLENA MU TO PRAJE

author
2 minutes, 31 seconds Read

Hoci brankár Zvolena bol určite kľúčovým mužom finálového duelu hokejbalového Országh Cupu so Spišskou Novou Vsou, keď nedostal ani jeden gól, ocenenie najlepšieho brankára turnaja dostal práve strážca svätyne Spišiakov Damián Cpin. No Polc nemal z toho ťažké srdce, práve naopak, ocenil jeho kvality a individuálnu cenu mu doprial. S brankárom Zvolena sme sa po turnaji rozprávali o tom, čo je receptom na úspech  Sharks Zvolen, ktorý na tomto turnaji dominovali už sedemkrát.

 

Zdá sa, že keďže zápas Zvolena so Spišskou Novou Vsou bol o jednom góle, tak práve ten váš výkon bol najdôležitejší v tom finálovom zápase. Vidíte to tak?
Nie, určite to tak nevidím. Naše mužstvo nie je postavené na individualitách, máme tu veľa dobrých hráčov a spoliehame sa jeden na druhého. Jeden zápas potiahne jeden hráč, ďalší potiahne druhý hráč, alebo celá päťka. Ja som mal možno šťastný deň, možno šťastnú hodinu v tom finále, chlapcom som pomohol, oni strelili gól. Hlavné bolo udržať to, aby to bolo o ten jeden rozdielový, čo sa nám podarilo. A som rád, že sme konečne vyhrali a zvýšili náš náskok na sedem pohárov na tomto turnaji, čo je, si myslím, veľmi dobrý úspech a bude to veľmi ťažké prekonať.

Naše mužstvo nie je postavené na individualitách, máme tu veľa dobrých hráčov a spoliehame sa jeden na druhého.

Kde je ten recept, že práve toľkokrát sa vám podarilo uspieť?
Partia. My sme chlapci, ktorí hrajú spolu dlhé roky. Stretávame sa, lebo chodíme zo zahraničia len kvôli tomuto turnaju, aby sme sa zasmiali, užili si to, takže určite je to o tej partii a o tom, že naozaj, aby to nebolo ako klišé, bojujeme jeden za druhého, a potom sa ten výsledok musí dostaviť tak, ako sa dostavil, ako vravím, sedemkrát.

Chodíme zo zahraničia len kvôli tomuto turnaju, aby sme sa zasmiali, užili si to, takže určite je to o tej partii.

To individuálne ocenenie dostal brankár Spišskej Novej Vsi Damián Cpin. Neprekáža, že ste neboli najlepší?
Nie, vôbec nie. Ja chlapcov z vedenia tohto turnaja veľmi dobre poznám a chápem ich situáciu, nemôžu to dávať každý rok, poviem príklad, dvom-trom brankárom, ktorí sa striedajú. Chcú to obmeniť. Môj kolega podal takisto veľmi dobrý výkon, bez jeho schopností by sa Spišská Nová Ves určite nedostala tam, kam sa dostala, hrali finále. Takže si myslím, že zaslúžene vyhral.

(alb), foto autor

Similar Posts