Richard Sulík si želá, aby sme zostali ľuďmi, bez ohľadu na politiku

author
1 minute, 24 seconds Read
Pred pár dňami, 14. februára, bol sviatok zamilovaných, sviatok svätého Valentína. Pri tej príležitosti sme sa rozprávali s Richardom Sulíkom, predsedom strany Sloboda a Solidarita (SASKA).
Expredseda parlamentu a exminister hospodárstva v rámci tohto sviatku vníma jednu dôležitú myšlienku. „Áno, mám rád sviatok sv. Valentína, pripomína mi, že mať lásku a ľúbiť nie je samozrejmosťou. Nesúhlasím s tvrdeniami, že Valentín by mal byť každý deň, že na to špeciálny sviatok netreba, lebo potom by to stratilo na výnimočnosti; kto predsa kupuje kvety každý deň, aby ukázal, že na svoju polovičku myslí? O pár dní by to bolo otrepané,“ povedal s úsmevom bývalý vicepremiér Richard Sulík.
Líder SASKY, ktorý už na najbližšom kongrese nebude kandidovať na predsedu, sa vyjadril aj k téme, že sú ľudia, ktorí Valentína uznávajú, ale naopak aj takí, čo sviatok zamilovaných zaznávajú. „Nejaké rozdeľovanie spoločnosti na tejto téme som si nevšimol a dúfam, že nič také sa ani nebude diať. Na Slovensku máme dosť vyhrotených názorových prúdov aj bez Valentína. A s tým súvisí aj moje prianie: aby sme zostali ľuďmi, bez ohľadu na to, na ktorej strane politického spektra sme. Je viac ako načase, aby sme si to všetci uvedomili,“ bývalý predseda Národnej rady SR a bývalý šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík. (alb), foto ilustračná unsplash.com / Kristina Litvjak

Similar Posts