Šutaj-Eštok vláde: Nie sú schopní manažovať ani psiu búdu

author
1 minute, 51 seconds Read

Matúš Šutaj-Eštok z Hlas-SD kritizoval v relácii O 5 minút 12 na RTVS, že namiesto pomoci ľuďom sa pomáha vlekom a lyžiarskym strediskám. Michal Šípoš z OĽaNO kritizoval slová poslanca Hlasu. „Vy si vytiahnete jeden zákon, ktorý si označíte ako kľúčový“ a podľa neho si vraj určujú, že OĽaNO vládne s fašistami. Šutaj-Eštok totiž tvrdí, že poslanci okolo Tarabu, keďže kandidovali za ĽSNS Mariana Kotlebu, tak sú fašistami.

Moderátor Makara sa opýtal, či keď Boris Kollár vlastní lyžiarske stredisko, či to vyzerá dobre takto pomáhať vlekárom. Šípoš dodal, že pomáha sa nielen vlekárom, ale aj športom, ako zimným štadiónom, ktoré sa boria obrovskými cenami elektrickej energie. Preto napríklad hokejisti HC Košice nemohli hrať v Steel aréne.

Šutaj-Eštok hovorí, že OĽaNO a vláda boli proti pomoci, ktorú navrhovali napr. pre gastru. Hnevá ho, že vláda spolupracuje s odídencami od Mariana Kotlebu. A ľuďom  nepomáhajú. „Vy sa už dohodnite v tej opozícii,“ povedal Šípoš. A dodal, že prídavky na dieťa rástli najviac za vlády Matoviča a Hegera. Dodal, že aj dôchodcom pomáhajú viac ako vlády Smeru. Viac ako 750 miliónov eur spomenul, čo je podľa neho päťkrát viac, ako pomáhal Smer. „Počas prvého roku vlády Igora Matoviča ste zvýšili o 55 centov,“ oponoval Šutaj-Eštok. Zdôraznil, že za vlády sociálnej demokracie sa napr. takmer zdvojnásobil rodičovský príspevok a boli aj vlaky aj obedy zadarmo.

Hnevá ho, že zrušili 13. dôchodok. „Že im skôr vyplatili 13. dôchodok, ktorý ani nebol 13. dôchodok.“ Poslanec Hlasu sa pýta, či dôchodcovia videli niečo z tých 750 miliónov eur. Šutaj-Eštok pripomenul, že vláda zadlžila krajinu viac ako za 12 rokov iné vlády. „Nie sú schopní manažovať ani psiu búdu,“ dodal poslanec Hlasu. Myslí si, že vláda totiž zlyhá aj v pláne obnovy. (alb), zdroj RTVS O 5 minút 12, 13.11.2022, foto ilustračné Michal Albert

Similar Posts