Eduard Heger sa stretol s krásnou dámou. Prečo hovorí, že žije v najšťastnejšej krajine?

author
1 minute, 17 seconds Read

S fínskou premiérkou Sannou Marin sa v Helsinkách stretol predseda vlády SR Eduard Heger. Pred samotnou cestou do krajiny zvanej Suomi zdôraznil, aké prvenstvo má. Krajina tisícich jazier je totiž považovaná za najšťastnejšiu.

„Aj takéto ocenenie získalo Fínsko už 5x po sebe. Viac ako o šťastí však s Fínmi budem hovoriť o ich excelentnom vzdelávacom systéme. Podľa posledného rebríčka OECD z roku 2018 je Fínsko 1. najvzdelanejšou krajinou v EÚ,“ napísal Heger na sociálnej sieti s tým, že aj my sa môžeme inšpirovať. A vraj sa už urobili k tomu aj nejaké kroky.

„V tomto roku sme uviedli do života novelu vysokoškolského zákona a pripravuje kurikulárnu reformu. Jej cieľom je zmeniť obsah aj spôsob výúčby na školách s väčším dôrazom na kritické myslenie, finančnú či digitálnu gramotnosť,“ napísal s dôvetkom, že časť cesty do Fínska sa bude venovaþ práve aj oblasti edukácie.

Preto vo Fínsku plánoval navštíviť fínsku agentúru pre vzdelávanie. Hovoril aj  o prevencii radikalizácie na školách. S fínskou premiérkou zase hovoril o európskej situácii, hybridných hrozbách i energetike. O Sanne Marin v inom statuse zdôraznil, že ju vychovali dve mamy. Aj o tomto sa s kráskou z fínskej politiky rozprával.  (alb), zdroj a foto FB Eduarda Hegera.

Similar Posts