Magdolen o špeciálnych dresoch Zvolena: Sú veľmi pekné a či pôjdu na dražbu, to neviem

author
2 minutes, 44 seconds Read

Po zápase HKM Zvolen – GKS Tychy 1:4, na ktorý za Zvolen nastúpil B-tím, teda Žiar nad Hronom, sme sa rozprávali s Martinom Magdolenom. Zvolenčania oslavujú 90 rokov hokeja v meste pod Pustým hradom a Memoriál Pavla Zábojníka ich obliekol do špeciálnych dresov – s tmavomodrou a ružovou farbou. Ako sa zverencom Norberta Javorčíka hralo v týchto špeciálnych sadách? Aj o tom nám porozprával hokejista Žiaru nad Hronom, ktorý si v zápase s účastníkom poľskej najvyššej súťaže zahral v drese Zvolena, Martin Magdolen.

Do akej miery ovplyvnilo dnešný zápas práve zranenie Giertla?
Tak určite nám to niečo narušilo, lebo sme mali štyri kompletné formácie, tým pádom nám tam musel stále niekto doskakovať, čo nám, alebo tým chalanom, ktorí tam chodili, uberalo trošku sily a nemali sme takú rozloženú silu v tých našich štyroch formáciách, mali sme ich veľmi vyvážená, tak nám to trošku narušilo. Takže určite nám to veľmi nepomohlo, on je aj šikovný hráč, takže nám to narušilo celkovo aj tú kontinuitu v tíme.

Prečo si myslíte, že padol prvý taký presilovkový gól na konci druhej tretiny do vašej bránky a ako to ovplyvnilo ten zvyšok zápasu?
Tak bola to škoda, lebo bolo 1:1, ten gól nás trošku ako keby uzemnil, ale stále sme sa snažili byť aktívni a ten gól bol trochu zbytočný, potom nasledovali aj tie početné presilovky, ktoré mali oni, to nám opäť uberalo sily a tým pádom sme už nemali dostatok síl na to, aby sme mali možnosť vyrovnať, aj keď sme sa držali, ale nevyšlo nám to.

Ten gól nás trošku ako keby uzemnil, ale stále sme sa snažili byť aktívni.

Veľmi sa mi páčia tie vaše dresy, vyzerajú úplne luxusne. Ako veľmi sú pre vás významné takéto špeciálne dresy? A myslíte si, že sa budú dať napríklad kúpiť aj fanúšikmi?
To vám neviem povedať, lebo my sme nastúpili ako Žiar v týchto zvolenských dresoch, takže my sme ich v podstate tiež videli prvýkrát. Sú veľmi pekné a či pôjdu na dražbu, to neviem, ale väčšinou na tieto turnaje sa vyrábajú špeciálne dresy a čo s nimi bude, to vám vôbec neviem povedať.

A hrá sa vám v nich dobre?
Jasné. Je to česť hrať za Zvolen, extraligu, tak to je vždy dobré, keď môžeme takúto výzvu, alebo takúto vyššiu ligu prijať. A myslím si, že sme to celkom uhrali, no bolo tam vidieť, je to ešte predsa len začiatok prípravy a boli tam ešte chybičky, ale už sa dvíhame. Od minulého zápasu to bolo lepšie, si myslím.

Nicole Blankenship, foto autorka a Michal Albert

Similar Posts