V draftovej lotérii nie je z pohľadu hokejovej budúcnosti hráča podstatné či bude prvý alebo ôsmy, prízvukuje Imre Valášek

author
1 minute, 41 seconds Read
V ostatných dňoch sa zavŕšila jedna hokejová udalosť, Stanley Cup, ktoré získalo Colorado. A čakajú nás dve dôležité hokejové udalosti – draft NHL a MS do 20 rokov. O týchto udalostiach sme sa rozprávali s Imre Valáškom, riaditeľom HC Nové Zámky.

Máme nového víťaza Stanley Cupu, Tampe sa nepodaril majstrovský hetrik, Colorado dominovalo po tom, ako ešte pred pár rokmi boli na dne. Ako ste vnímali víþaznú jazdu Lavíny?

Colorado zavŕšilo úspešnú stratégiu budovania tímu a systematickým vhodným dopĺňaním mužstva každý rok to dokázalo v priebehu piatich rokov dotiahnuť z dna až na vrchol NHL. Mužstvo Colorada ukázalo veľkú hernú kvalitu či už ako tím ale aj z pohľadu individualít. Jeho tohtororčné víťazstvo v NHL bolo zaslúžené.

Chystá sa draft NHL a čoraz častejšie sa skloňuje Slafkovský ako draftová jednotka. Ako si myslíte, že to dopadne? Ktorý tím by sa Slafkovskému hodil viac?

V draftovej lotérii nie je z pohľadu hokejovej budúcnosti hráča podstatné či bude prvý alebo ôsmy. Verím, že nie len Juraj ale aj Šimon Nemec sa hlavne v mužstvách, ktoré ich draftujú presadia a stanú sa pevnou súčasťou základnej zostavy v NHL.

Blížia sa MS juniorov, ako predpokladáte slovenské ťaženie? Očakáva sa možný slovenský úspech, bude nám to zväzovať nohy?

Bude záležať na tom, či budú mať tréneri k dispozícii kompletnú zostavu a či tímy uvoľnia týchto hráčov. Nemyslím si, že by nám to malo zväzovať nohy a verím, že nech už pôjde na MS 20 akýkoľvek tím, nominovaní hráči si svoje miesto zastanú a dosiahneme kvalitný výsledok.

Michal Albert, foto HK Nové Zámky

Similar Posts