CALGARY FLAMES HRAJÚ DOBRE, ALE DÁVAJÚ MÁLO GÓLOV. ČO TAK REALIZOVAŤ TAKÉTO OŽIVENIE PLAMEŇOV?

author
2 minutes, 18 seconds Read

Calgary Flames majú krásne prevedenie presiloviek. To, akým spôsobom si dokážu rýchlo prihrávať a držia tak súpera v snahe odzbrojiť ich na dištanc, sú úchvatné. No problém nastane vtedy, keď sa v bránke protivníka nachádza taký muž, ako Smith v svätyni Edmontonu. Olejári aj vďaka nemu posledne porazili Calgary v bitke o Albertu.  Calgary hralo dobre, ale na body to nestačilo. Práve aj spomenuté otpicky dobré presilovky by bolo dobré zlepšiť aj na gólové. V tejto sezóne Flames dali 46 gólov, menej v divízii vsietili len hokejisti Senators. Jedným z riešení, ktoré by pre góly Flames mohlo prichádzať do úvahy, by mohlo byť v tejto sezóne vytiahnutie slovenského mladíka Adama Ružičku z farmy.

Práve rodák z Bratislavy, ktorý napríklad v sezóne 2017/2018 zaznamenal v tíme Sarnia Sting v OHL 72 bodov za 36 gólov a 36 asistencií, by mohol byť odpoveďou na nízky počet gólov Flames v prebiehajúcej sezóne NHL. Pred reštartom ligy predchádzajúcu sezónu sa pokúšal dostať do prvého tímu Calgary. „Očakával som, že ma doň povolajú, keďže som bol jeden z mála v širšom výbere tímu, ktorý nemá na konte štart v NHL. Prišiel som veľmi dobre pripravený, mal som zo seba veľmi dobrý pocit,“ povedal pre hockeyslovakia.sk s tým, že Flames ho napokon nevzali. Jeho slová citoval aj sport.aktuality.sk.

Prišiel som veľmi dobre pripravený, mal som zo seba veľmi dobrý pocit.

V rozhovore pre sportnet.sme.sk v máji 2020 sa vyjadril aj k tomu, kedy očakáva, že by mohol v Calgary dostať šancu v NHL. „Ťažko povedať, kedy dostanem šancu. Verím, že by to mohlo prísť už v ďalšom ročníku. Je to už len na vedení a manažéroch. Za túto sezónu už zistili, ako hrám hokej. Poznajú ma. Dôležité je, aby som šancu dostal a potom nepustil,“ prezradil bývalý hráč mládežníckych tímov Ružinov 99 či Pardubíc. Ružička v predchádzajúcej sezóne zaznamenal vo farmárskom klube Stockton Heat 10 gólov a 17 gólových prihrávok. (alb), ilustračná foto print screen priameho prenosu zápasu Calgary – Edmonton 1:2.

Ťažko povedať, kedy dostanem šancu. Verím, že by to mohlo prísť už v ďalšom ročníku.

Zdroje: https://sportnet.sme.sk/spravy/hokejista-adam-ruzicka-o-calgary-ahl-i-stocktone/

https://sport.aktuality.sk/c/455019/adam-ruzicka-zivil-nadej-na-nhl-teraz-musi-rozmyslat-o-dalsich-krokoch/

https://www.eliteprospects.com/player/228366/adam-ruzicka

Similar Posts