Namiesto zrušenia systému exekúcií, ktorý zničil mnohých, sa pomáha predchádzať im. Krajniak sa chváli takýmito číslami KOMENTÁR

author
1 minute, 45 seconds Read

KOMENTÁR

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak prišiel s informáciou, ako nápad SME RODINA pomáha. Hnutie zaviedlo novinku dlhových poradní. Krajniak hovorí, že pomohli už viac ako 1000 ľuďom.

„Pohybujem sa medzi ľuďmi dlhé roky a veľa razy som na vlastné oči videl, ako dokázali ľudí gniaviť dlhy a exekúcie,“ napísal Milan Krajniak na socinej sieti.

Takže vlastne namiesto toho, aby sa systém exekúcií, ktorý škodí, odstránil, zavádzajú sa kozmetické veci, ktoré môžu pomôcť takých, čo ešte exekúcie nezažili. Čo však so všetkými tými chudákmi, ktorí sa stretli s exekúciami a už sú na ulici?

„Preto som ani chvíľu nepochyboval, že Bezplatné Dlhové Poradne pomôžu stovkám ľudí. Teraz sa moje slová potvrdili. Doteraz už bezplatné dlhové poradne vyhľadalo VIAC AKO 1 000 klientov,“ napísal Milan Krajniak. Čo však s tisícami bezdomovcov, z ktorých mnohí sú na ulici vďaka exekúciám?

Krajniak píše o konkrétnom pánovi, ktorému tento nápad pomohol ušetriť peniaze. „Príkladom môže byť tento klient. Zo zdravotných dôvodov prišiel o prácu, dostal sa do dlhov. Po preverení úverových zmlúv poradca zistil, že klient má úvery poistené pre prípad práceneschopnosti, čo si doteraz neuvedomil. Vďaka všímavosti nášho poradcu poisťovňa spätne vyplatila peniaze vo výške 2160 € a on vyplatil časť dlhu,“ dodal s poďakovaním Milan Krajniak, ale nedodal, ako tp je už s ďalšou časťou dlhu. Krajniak odporučil ľuďom, ktorí sú zadĺžení, aby tiež išli do takejto poradne, lebo poradcovia z poradní pomôžu. Čo však urobiť nejaký systémový prvok. Namiesto výmeny zlej strechy len podkladáme kýble pod tečúce prúdy vody a zdá sa nám, že sme tým vec vyriešili.

Michal Albert, zdroj FB Milana Krajniaka, foto ilustr. FB Milana Krajniaka

Similar Posts