133 miliónov eur chce Sme rodina na pomoc ľuďom s infláciou

author
1 minute, 35 seconds Read

Minister práce, sociálnych vecí a rodony Milan Krajniak predstavil, aké sú návrhy vládnej strany Sme rodina na zníženie dopadov inflácie na ľudí.

Napísal o tom na sociálnej sieti. „Predstavili sme ich partnerom v koalícii už pred týždňom. Verím, že k dohode o zdrojoch na krytie týchto návrhov dôjde v koalícii čo najskôr. Pomoc chceme každopádne vyplatiť ešte do leta,“ napísal Milan Krajniak s tým, že ako prvým.lrokom bolo vytipovanie ľudí v spolupráci s Inštitútom sociálnej politiky.

„Prvou sú rodiny v hmotnej núdzi. To sa týka 121 713 ľudí v 57 748 domácnostiach. Pre nich sme vyčlenili mimoriadny príspevok 100 eur,“ zdôraznil s tým, že ďalšou skupinou sú rodiny s deťmi, ktorým navrhujú „mimoroadne zvýšenie prídavku na dieťa opäť vo výške 100 €“. Podľa ministra sa takto pomôže 986 638 deťom u 610 706 rodičom. „Zároveň pracujúcim nízkopríjmovým rodičom nezaopatrených detí dáme mimoriadne zvýšenie daňového bonusu na dieťa na 100 €. Ostane im tak viac peňazí z výplaty,“ doplnil s dôvetkom, že treťou skupinou sú nízkopríjmové skupiny ľudí bez detí,.vrátane uchádzačov o prácu či ZŤP. „Pre nich navrhujeme rovnako mimoriadny príspevok 100 €“. Krajniak pripomína, že štát by to malo stáť cca 133 miliónov eur.

Ďalšie strany vlády už návrh poznajú. „Dobrá správa je, že proti nášmu rozdeleniu a forme pomoci som nezaregistroval žiadnu námietku. Teraz riešime ešte financovanie, ale myslím, že sa zhodneme – tieto nízkopríjmové skupiny musia byť tiež zahrnuté do ochrany pred dopadom inflácie,“ uzavrel Milan Krajniak. (alb,), zdroj FB Milana Krajniaka, foto FB Milana Krajniaka.

Similar Posts