110 dní do EYOF. Martin Ďurček by chcel podobné podujatia ako EYOF na Slovensku častejšie

author
2 minutes, 14 seconds Read

Blíži sa EYOF 2022 Banská Bystrica, teda dalo by sa povedať letné olympijské hry mládeže, ktoré sa v lete uskutočnia na Slovensku. Pri tejto príležitosti robíme v KĽÚČ OD… sériu článkov o tom, či sa členovia rôznych športových odvetví chystajú pozrieť na toto podujatie do mesta pod Urpínom. Odpovedal nám aj Martin Ďurček, ktorý pôsobí ako tréner hádzanej v trénerskom tíme predkadetov HK AGRO Topoľčany.

 

Chystáte sa na EYOF 2022 do Banskej Bystrice?

Áno, veľmi rád by som sa týchto hier zúčastnil, podľa mojich informácií by sme mali mať zastúpenie aj v hádzanárskej kategórii, a keďže pôsobím v trénerskom tíme pri predkadetoch, nemali by sme tam chýbať.

 

Ktoré športy si plánujete pozrieť?

Popri turnaji v hádzanej by som si rád pozrel niektoré atletické disciplíny, ale ako fanúšik každého športu si pokojne pozriem všetky športy, na ktoré zostane voľný čas.

 

Využijete návštevu Banskej Bystrice aj na prezretie si tohto mesta?

Banská Bystrica je jedno z najkrajších miest na Slovensku, určite by som čas strávený v tomto meste rád využil aj na spoznávanie nových zákutí.

Banská Bystrica je jedno z najkrajších miest na Slovensku, určite by som čas strávený v tomto meste rád využil aj na spoznávanie nových zákutí.

 

Počuli ste o rozprávkovom domčeku, ktorý sa nachádza v Banskej Bystrici v časti Uhlisko neďaleko zimného štadióna?

O rozprávkovom domčeku som ešte nepočul, ale ak mi to pracovné povinnosti dovolia a prídem do Banskej Bystrice, rád si ho pozriem.

 

Čo pre vás znamená, že EYOF bude v srdci Slovenska?

Som naozaj spokojný, že sa takéto významné podujatie koná na Slovensku, ešte radšej by som bol ak by sa takéto podujatia konali častejšie, a že by to prinútilo aj kompetentných aby sa na Slovensku budovali športoviská, štadióny a športové haly.

…ešte radšej by som bol ak by sa takéto podujatia konali častejšie, a že by to prinútilo aj kompetentných aby sa na Slovensku budovali športoviská, štadióny a športové haly.

Poznáte osobne nejakých športovcov, ktorí budú na podujatí účinkovať?

Ako som spomínal, keďže som pri hádzanárskych predkadetoch, zopár ich poznám. (úsmev)

Michal Albert, foto logo eyof2022.com

Similar Posts