KAROL FAKO ML.: OD URČITÝCH KLUBOV SOM ČAKAL, ŽE ODPÁLIA PRVÉ ZÁPASY S VEĽKOLEPOU ŠOU

author
1 minute, 33 seconds Read

V piatok odštartoval nový ročník slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Bude už bez maďarských klubov, s rekordným počtom tímov z východu republiky a aj so zapracovaním nových pravidiel. Aj o tom sme sa rozprávali s vnukom legendy bratislavského hokeja Karolom Fakom ml.

 

Pán Fako, štartuje ďalší ročník najvyššej slovenskej hokejovej ligy. S akými pocitmi tento štart sledujete?

Pocity sú zmiešané, kedže po pár rokoch tu máme opäť len čisté slovenské zloženie. Máme nováčikovktorí majú kvalitné kádre, takže bude zaujímavé sledovať zápasy. Aj keď od určitých klubov som čakalže odpália prvé zápasy s veľkolepou šou alebo zaujímavým sprievodným programom, keďže oslavujú storočnicu a sú povolení diváci. (Úsmev).

Máme nováčikovktorí majú kvalitné kádre, takže bude zaujímavé sledovať zápasy.
Titul obhajuje Zvolen, predtým 3x za sebou dominovala Banská Bystrica. Máte nejaký tip, kto vyhrá túto sezónu?
Zvolenako obhajca nebude mať jednoduchú úlohu pretože máme nováčikovktorí môžu prekvapiť. Myslímže je ešte veľmi skoro tipovať víťaza po prvých dvoch či troch koláchale tak bolo by zaujímavé, ak by obhájil Zvolen.
Ako vnímate zmenu pravidiel, napríklad, že brankár už nebude môcť rozohrávať z rohov klziska? Čo tieto pravidlá môžu priniesť?

Tak je to pravidloktoré sa z NHL zavádza skoro do každej ligy uvidímečo prinesie po čase. Myslím siže zaujímavejšie je nové pravidlo pre ofsajde, a aj tože si center vyberákde bude bully.

Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts