NAĎ ODKÁZAL NEZAOČKOVANÝM VOJAKOM TENTO TVRDÝ ODKAZ

author
1 minute, 42 seconds Read

Minister obrany Jaroslav Naď napísal tvrdý odkaz všetkým členom ozbrojených síl, ktorí nie sú očkovaní proti COVOD-19. Najprv začal porovnaním s Českou republikou, kde je cca 85 percent očkovaných vojakov, kým na Slovensku len 55 percent. A Česi majú podľa neho aktuálne len dvoch vojakov s COVID-19, kým Slovensko oveľa viac, až 30.

„S preočkovanosťou príslušníkov ozbrojených síl naozaj nie som spokojný. A rovno avizujem, že urobím všetko pre to, aby sa zvýšila,“ napísal Jaroslav Naď na sociálnej sieti s tým, že aj naznačil, ako to dosiahne.

Naď priznal, že sa mu do uší dostala jedna klebeta, „ktoré vraj šíria niektorí nezaočkovaní vojaci, že ‚však nech sa kľudne očkujú tí čo sú blbí, že aspoň budú všetku ťažkú robotu robiť iba zaočkovaní a nezaočkovaní budú mať pokoj.‘ Nuž, tak toto môžem rovno mudrlantov upozorniť, že pokiaľ budú odmietať plniť stanovené úlohy, resp. nebudú spĺňať podmienky na ich splnenie, napríklad vo forme absolvovania schválenej očkovacej schémy pred ich nasadením so zahraničných operácií, atď., vyriešime to s nimi veľmi rýchlo,“ napísal Naď s ráznosťou. A naznačil, že má veľa možností, ako to dosiahnuť.

Vyriešime to s nimi veľmi rýchlo.

A naznačil, že môžu prísť o prácu. „Na každé miesto vojaka máme takmer 10 uchádzačov, časy, keď sme brali všetkých a museli ich silou-mocou udržať v systéme sú už dávno preč,“ doplnil šéf rezortu o rany s tým, že vždy stál na strane vojakov, ktorí sú poctoví. „Ale lenivosť, nezodpovednosť či dokonca nedisciplinovanosť a zneužívanie systému trpieť naozaj nebudem,“ uzavrel Jaroslav Naď k téme očmovania vojakov. (alb), zdroj a foto FB Jaro Naď, minister obrany OĽANO

Similar Posts