PRESNE OBRAZ ŠPORTU NA SLOVENSKU POČAS PANDEMICKEJ SITUÁCIE A PRÍSTUPU ŠTÁTU K ŠPORTU, HOVORÍ V HODNOTENÍ ME VO VOLEJBALE ŽIEN ANDREA VYDROVÁ

author
2 minutes, 18 seconds Read

S Andreou Vydrovou z PALACE VK LEVICE sme sa rozprávali o nedávno skončenom európskom volejbalovom šampionáte žien, v ktorom trumfovali Talianky. Andrea Vydrová odpovedala aj na otázku, ako hodnotí účinkovanie slovenských volejbalových reprezentantiek, ktoré sa na turnaji predstavili pod vedením talianskeho trénera a rozhodujúci krok im nevyšie v zápase s Bieloruskami. Andrea Vydrová z PALACE VK LEVICE.

Andrea, ako vnímate vystúpenia slovenských volejbalových reprezentantiek na ME? Možno trochu sklamanie z výkonu, ale presne obraz športu na Slovensku počas pandemickej situácie a prístupu štátu k športu.

Možno trochu sklamanie z výkonu.

Práve zápas s Bieloruskami bol ten najdôležitejší, ktorý sme nezvládli a
rozhodol o našom nepostupe. Čo v ňom bolo to kľúčové z vášho pohľadu?

Kolektívny výkon, zloženie resp. výkonnosť striedajúcich hráčok / im umožnené trénovanie/ netrénovanie, podmienky počas pandémie, pripravenosť športovcov na takéto podujatia, zloženie a skúsenosti kolektívu.

Ako vnímate výkony srbských volejbalistiek, ktoré sa tretí krát za sebou
mohli stať európskymi šampiónkami?

Výkon vynikajúci, máme sa koncepčne od takýchto národov čo učiť, ako podporovať rozvoj športu.

Máme sa koncepčne od takýchto národov čo učiť, ako podporovať rozvoj športu.

Ako sa vám páčilo finále v Belehrade a čo bolo v ňom kľúčové?

Finále bolo úžasné, fascinovalo ma, že tam mohli byť diváci a podporovať svoj tím, čo predtým v skupinách nemohli zažiť ostatné družstvá, nádherný volejbal.

Čakali ste, že Talianky to môžu vyhrať? Bolo to prekvapujúce, ale taký je šport, a turnaj 
Čakali ste, že Taliankam sa podarí obrátiť tretí set, v ktorom zo začiatku dominovali Srbky a vyhrávali aj o viacej bodov? Nečakala, ale v ženskom volejbale je všetko možné, Srbky nemohli a nevedeli hrať iba s jednou koncovou hráčkou, Talianky boli kolektívom v pravom slova zmysle.

Srbky nemohli a nevedeli hrať iba s jednou koncovou hráčkou.

Ktorá hráčka bola podľa vás najdôležitejšia na týchto ME?

Najdôležitejšia nebola hráčka (úsmev) najdôležitejšie bolo, že sa hralo a že sme mali na turnaji svoje zastúpenie, že naše ženy boli a tam aj hrali (úsmev) a že sme to mohli sledovať aj my diváci prostredníctvom televízie, pretože iné ako futbal a hokej sa v televízii nedáva.

Michal Albert, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts