PREMIÉR SPOLU S ĎALŠÍMI MINISTRAMI JE V RUDNE NAD HRONOM ZNIČENOM POVODŇOU

author
1 minute, 22 seconds Read

Minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti informoval o návšteve záplavou zničenej obce Rudno nad Hronom. Je tu spolu s predsedom.vlády Eduardom Hegerom, ministrom vnútra Romanom Mikulcom a ministrom pôdohospodárstva Jánom Mičovským.

„Situácia v obci je naozaj vážna. Spolu s predsedom vlády a ďalšími ministrami sme dnes prišli Rudna aby sme zistili, ako vieme čo najrýchlejšie a najúčinnejšie pomôcť rodinám a samotnej obci, ktorú zasiahla povodeň z pretrhnutej hrádze,“ napísal Jaroslav Naď s tým, že sú tubaj profesionálni vojaci, ktorí pomáhajú spoločne s hasičmi.

„Urobíme všetko pre to, aby sa situácia v obci čím skôr stabilizovala a aby sa mohli obyvatelia čo najskôr vrátiť k bežnej činnosti,“ dodal s tým, že vodný živel spôsobil aj smrť bývalého starostu.

Vyjadril sa aj predseda vlády, ktorý chce obyvateľom obce pomôcť a už aj vie ako. „Rozhodol som sa pomôcť občanom obce Rudno nad Hronom a z rezervy premiéra im poskytneme financie na zmiernenie škôd po povodni,“ napísal premiér Eduard Heger na sociálnej sieti s tým, že mnoho ľudí má veľké škody. „Je dôležité im pomôcť a podporiť ich v tejto náročnej situácii,“ uzavrel Heger s vďakov všetkým, ktorí pomáhajú obyvateľom obce odstraňovať škody.

(alb), zdroj a foto FB Jaro Naď, minister obrany, OĽANo, FB Eduard Heger, predseda vlády SR

Similar Posts