KOŠICE DNES BOLI ČERVENÉ, PÍŠE P. NIŠPONSKÝ

author
1 minute, 47 seconds Read

V metropole východného Slovenska sa pri príležitosti sviatku práce zišli priaznivci Komunistickej strany Slovenska a vyjadrili svoje politické postoje.

Peter Nišponský o aktivite informoval na sociálnej sieti. „Komunisti, antifašisti, mieroví aktivisti, odporcovia súčasného oligarchického mafiánskeho imperializmu dnes za príjemného jarného slnečného počasia rozžiarili Hlavnú ulicu na Dolnej bráne a pri pamätníku sovietskych vojakov na Námestí osloboditeľov,“ napísal Nišponský na sociálnej sieti. Dodal, že protest bol dôrazný, tak, ako sa na komunistov a vykorisťovabých patrí. „Vyjadrili solidaritu s pracujúcimi, nezamestnanými a vykorisťovanými Slovenska a celého sveta, vyjadrili vieru a odhodlanie k boju za záujmy a práva vykorisťovanej triedy námedzných pracujúcich,“ doplnil s tým, že vyjadrili aj odpor k súčasnej politike „neoliberálneho fašizmu na Slovensku“.

Vyjadrili solidaritu s pracujúcimi, nezamestnanými a vykorisťovanými Slovenska a celého sveta.

Okrem iného tu bola podpisovaná petícia „na podporu vzťahov Slovenskej republiky a Ruskej federácie s odmietnutím politiky rusofóbie prezentovanej politickými predstaviteľmi vládnej koalície SR“. Protestujúci vyjadrili aj odpor k presunu vojsk NATO. Spomínalo sa aj na udalosti v Odese a pri príležitosti 7. výročia udalosti protestujúci zapálili sviečky „na znak úcty, piety a zármutku nad nevinnými obeťami nacionalistického masakru v Ukrajinskej Odese, kde pri vyčíňaní nacionalistov a fašistov zahynulo v plameňoch podpáleného Domu odborov 38 ľudí demonštrujúcich jednotu a priateľstvo s Ruskom a nesúhlas s totalitným politickým vývojom na Ukrajine“.

Nišponský sa na záver poďakoval za účasť všetkým, ktorí nekonfrontačným spôsobom prišli vyjadriť svoj postoj a „dokázali nájsť cestu k dôstojnému vyjadreniu našich priorít a toho čo nás spája, nie toho, čo nás rozdeľuje“. (alb), foto FB Peter Nišponský

Similar Posts