VEĽMI TVRDÉ SLOVÁ ĽUBOŠA BLAHU: SPOMENUL MATOVIČA I ČERNÁKA

author
2 minutes, 23 seconds Read

Poslanec Národnej rady SR Ľuboš Blaha, ktorý sa lieči z koronavírusu, dnes v statuse svojom facebooku, ktorý mu sleduje tisíce ľudí, vyjadril slová k pohrebu generála Milana Lučanského.

Pripomenul, že do Štrby prišlo množstvo ľudí, a to napriek deklarovanému zákazu od politikov či policajtov. „Keď som počúval, ako sa na pohrebe čítal list od dcérky, skoro mi vyhŕkli slzy. Prečo si ho Milan Lučanský nemohol prečítať, kým žil? Ako ohrozovali prípad detské slová o lúke, nezábudkách a červenom maku?“ opýtal sa Blaha.

Nevie pochopiť, prečo Lučanskému bolo toto odopreté. List ako prejav ľudskosti. Pritom list dieťaťa. Nevinného dieťaťa. A z pohľadu zákona, ktorý uznáva prezumpciu neviny Lučanského, ktorý odsúdený nebol. „Prečo mu odopreli základné prejavy ľudskosti? Prečo zaobchádzali takto surovo s jeho vlastnou rodinou? Prečo takto kruto zaobchádzali s otcom rodiny?“ nástojčivo sa pýta najznámejší slovenský ľavicový poslanec.

Pobúrilo ho aj to, že niektorí politici a polícia, ktorá plní ich často aj zvláštne želania, namiesto pokory útočia. Zvláštne želania preto, lebo ak nebol problém robiť teatrálny majáles v parlamente s aj nakazenými poslancami, prečo je problém, aby boli zdraví ľudia vonku na vzduchu? Keď navyše nie je problém, že sú po predajniach potravín jedna radosť. A ani sa nevie, či napríklad niekto nemá horúčku. Prečo sa nemerajú ľudia teplomermi? Čína porazila koronavírus ako prvá a veľmi úspešne práve aj vďaka striktnému systému merania teplôt. Bezbolestného merania. Čo často presnejšie povie, či je niekto chorý, ako nejaký, preukázateľne nepresný test.

Podpredsedovi strany SMER-SD sa nepáči ani marketing Igora Matoviča. Najprv je on sudca, namiesto toho, že súdiť v slušnej a právnej spoločnosti môže len sudca, v spravodlivom procese, s právom na svojho obhajcu, no teraz Matovič poslal veniec do Štrby. „Dnes náhle Matovič „hrdinsky“ zmenil názor a poslal do Štrby veniec – to už tam mohol poslať veniec aj Mikuláš Černák. Je to rovnako cynické, arogantné a odporné,“ napísal Ľuboš Blaha s tým, že Lučanský „nepotrebuje vence od mafie“.

Dodal, že jeho rodina, ale aj celá spoločnosť chce čistú pravdu. Zdôraznil, že Slovensko sa stavia na symbolický odpor. „Tí, ktorí sú doma, zapaľujú sviečky na balkóne. Slovensko sa stavia na odpor,“ povedal s tým, že tí, ktorí môžu, zapaľujú sviečky pred policajným prezídiom. (alb), foto ilustračná z FB Ľuboša Blahu.

Similar Posts