RAKÚSKI KOMUNISTI VLÁDE VYČÍTAJÚ, ŽE SA NA DRUHÚ VLNU NEPRIPRAVILI AJ ZLEPŠENÍM INFRAŠTRUKTÚRY A POSILNENÍM PERSONÁLU

author
1 minute, 16 seconds Read

Rakúske komunistické noviny Zeitung der Arbeit priniesli informácie o kritike vlády zo strany Rakúskej strany práce. A argumenty proti vláde a jej snahe v boji proti koronavírusu sú podobné, aké má slovenská opozícia voči vláde Igora Matoviča. Rakúsky premiér Sebastian Kurz momentálne, ako o tom informoval aj premiér Matovič, mal zaviesť povinné celoplošné očkovanie.

Rakúske komunistické noviny, ako aj samotná rakúska Strana práce o vládnych opatreniach píše: „Spolková vláda, ktorá sa celé leto a začiatok jesene mala pripraviť na druhú vlnu šírenia vírusu, sa ukázala byť amatérska a spolu s ňou aj vlády štátov,“ píše portál s tým, že sa nevykonali žiadne opatrenia na posilnenie potrebnej infraštruktúry.

V nemocniciach neboli urobené žiadne opatrenia, napríklad najímaním ďalších zamestnancov alebo rozširovaním kapacít lôžok.

„V nemocniciach neboli urobené žiadne opatrenia, napríklad najímaním ďalších zamestnancov alebo rozširovaním kapacít lôžok, ani nebol vypracovaný dlhodobý plán lockdownu,“ doplnili s tým, že namiesto toho vidieť „hektické a unáhlené opatrenia a predpisy, z ktorých niektoré sú úplne nezmyselná alebo rozporuplné“.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz sa snaží v prospech ochrany obyvateľstva pred koronavírusom práve lockdownom, ale aj celoplošným testovaním. (alb), foto ilustračná unsplash.com

Zdroj: https://zeitungderarbeit.at/ressort/partei/pda-kritisiert-regierungsmasnahmen/

Similar Posts