PODĽA PREMIÉRA NESMIE BYŤ PRIORITOU, ABY SME BOLI MONTÁŽNOU DIELŇOU, NAVYŠE LACNOU

author
1 minute, 27 seconds Read

Predseda vlády Peter Pellegrini sa zúčastnil na diskusii HN Clubu s názvom Slovenský národný záujem. Spolu s ďalšími diskutujúcimi, ktorými boli minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, expremiér Mikuláš Dzurinda a exminister hospodárstva Vazil Hudák, rozprávali o tom, kam by sa Slovensko malo uberať.

Podľa Pellegriniho nie je prioritou žiadneho premiéra, aby sme boli montážnou dielňou. „Veľmi kvalitnou, veľmi produktívnou, ale lacnou,“ doplnil s tým, že vyzýva, aby sa všetci ľudia zasadzovali za to, aby na Slovensku bolo lepšie. „Opäť sa musíme zjednotiť ako národ, a povedať si, že toto je asi naša nejaká vízia (…), tých výziev je určité množstvo,“ povedal s tým, že ide o vážnejšiu diskusiu, ako namiešať „ten kokteil na najbližších 30 rokov“.

Zajtra budeme zase čítať nejakú Threemu (…) pozajtra WhatsApp a zabúdame, že nám treba rozprávať o tom, čo musíme urobiť dnes, aby aby sme v nečelili vážnym problémom.

Pellegrini pripomenul aj vážny mediálno-propagandistický fenomén, ktorým je Slovensko akoby uspávané pred dôležitejšími výzvami. „Zajtra budeme zase čítať nejakú Threemu (…) pozajtra WhatsApp a zabúdame, že nám treba rozprávať o tom, čo musíme urobiť dnes, aby aby sme v nečelili vážnym problémom,“ doplnil bývalý minister školstva, predseda parlamentu, štátny tajomník ministerstva financií a dnes druhý najvyšší slovenský ústavný činiteľ.
M. Albert, zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=xU6DYHkn7qI&t=5198s

Foto: ilustračná, print screen: https://www.kia.sk/sk/vyrobny-zavod 

Similar Posts