GRETKA OPAŤ ŠANTÍ… A MNE SA ZAPAĽUJE ŽLČNÍK, PÍŠE VLADO JAVORSKÝ

author
2 minutes, 1 second Read

Jedna z najväčších celebrít ostatných dní – švédska aktivistka Gréta Thunbergová (rating google – Približný počet výsledkov: 248 miliónov) je témou komentárov mnohých ľudí. Jedni sú bezvýhradne za ňou a považujú boj proti klimatickým zmenám za nevyhnutný. Kritici však pripomínajú, že klimatické zmeny sú prirodzené a budú sa diať bez ohľadu na to, koľko CO2 vypustíme, alebo nevypustíme a trvá to už od tisícročia.

Scénarista, dramaturg a karikaturista Vlado Javorský v súvislosti s vystúpením Thunbergovej počas svetového klimatického fóra v New Yorku na svojom facebooku napísal: „Teda čo sme to na tej Gretke zo Severu napáchali? Na oficiálnom summite o ekologických zmenách planéty freneticky vrieskala, že sme…jej ukradli detstvo! Jej, ktorá žije v krajine s čistou vodou, celá krajina zalesnená, ľudia bohatí, vraj najšťastnejší na celej zemi, žije si v krajine, ktorá odčerpáva drevenú guľatinu zo Slovenska?! Nič jej nehovorí Ikea?“ napísal Vlado Javorský s tým, že Gretka vrieska a nadáva.
O čom to vlastne vrieska? rečnícky sa ďalej pýta Javorský. „Prečo nepochváli tých, čo v osobnom voľne v Indii, v Egypte, v Mexiku, na Islande vysádzajú miliardy stromov… Možno pre Ikeu, ktorá si zo svojho územia nezoberie ani triesočku…Vieš Gretka, že i Slováci zalesňujú Čínu…?! Nevieš…“

Prečo nepochváli tých, čo v osobnom voľne v Indii, v Egypte, v Mexiku, na Islande vysádzajú miliardy stromov…

Žilinčan pokračuje odkazom pre Grétu. „Nikto ti nič neukradol. Detstvo si si ukradla sama. A vreskom stromček vodou nepodleješ. A vieš ty, Gretka, koľko uhlíka, akú hlbokú brázdu vyorávaš, devalvuješ prírodu svojimi cestami? Nie si svedomím sveta, svet svedomie nemá, si iba poslom budúcich peňazí, čo sa pohrnú pre takých, čo iba vrieskajú,“ uzavrel Javorský s tým, že hystérie už vo svete bolo dosť.
(alb),

zdroj: https://www.facebook.com/vlado.javorsky.71?__tn__=%2CdCH-R-R&eid=ARBPxO4NeviojnRuZYWoSRboc2AOWtMXOSVh5ckq4WPip3V_xTwzCFM_u_LFb4vQKcvaOJBmA5nJA9kX&hc_ref=ARSoydLABlNW1M1O1n3l1hJC9x97_SjzCasnlTUExDNxH66y_dQEzx6AK1omf7Sz_yA&fref=nf

Foto: ilustračné: pixnio.com

Similar Posts