MEDZI JEJ NAJPAMÄTNEJŠIE ČINY PATRILO TO, ŽE SI OBLIEKLA MODRÉ ŠATY, ČERVENOBIELE ŠATY A FIALOVÉ ŠATY, HODNOTÍ 100 DNÍ PREZIDENTKY ČAPUTOVEJ POSLANEC BLAHA

author
2 minutes, 14 seconds Read

Na svojom ostro sledovanom facebooku, kde má poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Ľuboš Blaha mnoho sledovateľov, sa milovník Che Guevaru a Kuby vyjadril k prvým sto dňom prezidentky Zuzany Čaputovej v Grassalkovichovom paláci. Blaho prekáža najmä dvojtvárnosť, keď sa inak pozerá na ľudské práva v Číne, ale inak na francúzske. Nazval ju dokonca bábikou barbie.

Blaha si všimol, že kým Čaputová kritizuje Čínu za ľudské práva, Banderovcov na Ukrajine nerieši. Rovnako jej podľa Blahu neprekážajú ani americké produkovanie a podpora vojen vo svete pod zámienkou ľudských práv. „Načo by hovorila o Saudskej Arábii, ktorá masakruje jemenské deti? Načo by hovorila o tom, že zbrane Saudom posielajú Američania a Briti,“ napísal Blaha s tým, že „medzi jej najpamätnejšie činy patrilo to, že si obliekla modré šaty, červenobiele šaty a fialové šaty“.

Poslanec si všimol, že dnes je moderné útočiť na Rusko a bez dôkazov ho označiť za raj konšpirátorov. „Dnes sa NATO zameralo na Rusko. Stalo sa najväčšou liahňou konšpiračných teórií o Putinovi a Zuzka tomu nadšene tlieska. Ale to nerieš, dôležité je, čo mala Zuzka na sebe,“ napísal s tým, že Čaputová inak pristupovala aj k Emmanuelovi Macronovi.

Dnes sa NATO zameralo na Rusko. Stalo sa najväčšou liahňou konšpiračných teórií o Putinovi a Zuzka tomu nadšene tlieska.

„Vypusinkovala francúzskeho prezidenta za to, ako utopil v krvi protesty Žltých viest,“ napísal Blaha s tým, že podobne to videl pri ukrajinskej návšteve. „Išla sa pomojkať s ukrajinským prezidentom a ani slovko o Banderovcoch, o politickom prenasledovaní opozície, o masakre v Odese či kántrení vlastných občanov v Donbase. Len ťuťulimuťuli,“ dodal s tým, že podľa neho Čaputovej na „ľudských právach a demokracii záleží iba vtedy, keď si (…) môže kopnúť do V4 alebo Ruska“.

Blaha nezabudol spomenúť aj Kubu, ktorú má v láske a netají sa svojím obdivom Che Guevaru a kubánskej revolúcie. „Načo by riešila, čo pácha Amerika vo vzťahu k Venezuele, Iránu či Kube. Všetky tie šialené americké sankcie, ktoré likvidujú ľudské životy. To nevadí, dôležité je, aké si dá Zuzka dneska šatôčky,“ uzavrel poslanec za SMER-SD.

(alb), zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2405773852994513?__tn__=K-R

Ilustračná fotografia: ilustračná foto https://www.zonerama.com/konecnyfoto/Photo/4532179/172429564 + https://www.zuzanacaputova.sk

 

Similar Posts