STRAŠIAK MINISTROVEJ HOVORKYNE. S ČÍM MUSELA BOJOVAŤ ZUZANA DROBOVÁ?

author
1 minute, 52 seconds Read

Hovorca ministra – vysnívaný flek niektorých novinárov. Ako si hovorcovia spomínajú na svoje žurnalistické začiatky? Zuzana Drobová, ktorá dnes hovorí za ministra spravodlivosti Gábora Gála (Most-Híd), pracovala v televízii. Priznáva, že zo začiatku to bol predovšetkým boj so strachom.

 

Drobová sa skutočne zapotila, kým prekonala svoju veľkú hanblivosť. „Anketa bola vždy pre mňa dosť stresujúca. Osloviť neznámych ľudí s otázkami nie je také ľahké, ako sa možno ľudom pred televízorom zdá. Časom som však prekonala hanblivosť,“ povedala s tým, že najväčším strašiakom zostali živé vstupy. „Brptov bolo veľa, našťastie sa však vždy dali opraviť a objavili sa iba v silvestrovských zostrihoch redaktorov,“ prezradila s úsmevom Gálova hovorkyňa.

Urazil sa
Núdza nebola ani o úsmevné situácie. Jej prvú reportáž si nepozrel žiadny divák. Jednoducho zmizla. „Problém nastal, keď som nechtiac vymazala materiál z disku a tak sa tá reportáž vtedy žiaľ neodvysielala.“ Počas inej reportáže sa jej podarilo uraziť význameného predstaviteľa mesta. „Hoci som vedela, kto ten pán je, pre istotu som sa na záver, tak ako vždy, spýtala na meno a funkciu. Dotyčného pána to príliš zarazilo (keďže bol verejne známy) a dal mi to pocítiť,“ dodala s úsmevom.

Mikrofón už nechytí
Hovorkyňa ministra spravodlivosti mala v novinárskych začiatkoch šťastie na správnych kolegov, ktorí jej dohadzovali reportážne námety. „Videli moju chuť pracovať a na úkor ich času mi pomáhali,“ prezradila s tým, že jej ich dali mnoho. „Každú jednu som brala s obrovským nasadením, najmä v mojich élevských začiatkoch,“ dodala s tým, že šancu robiť na druhej strane mikrofónu jej už nedajú. „Hoci som pracovala ako hovorkyňa hygieny, kde sme ochraňovali zdravie nás všetkých a táto misia ma veľmi bavila a rovnako na Ministerstve spravodlivosti tiež beriem svoju prácu ako poslanie- ochranu spravodlivosti, asi mi už nálepka ´hovorca´ zostane.“

(alb), ilustračná fotografia pixnio.com

Similar Posts