Križan: Martin bol lepší vo všetkom

author
2 minutes, 2 seconds Read

V sezóne 2009/2010 získal Martin bronzové extraligové medaily. V bránke vtedy stál Karol Križan, bývalý gólman reprezentácie a najlepší brankár švédskej ligy. Po stretnutí fanúšikovia poďakovali všetkým, skandovali aj meno klubu z Rimavskej Soboty, ktorého svätyňu teraz stráži práve tento gólman s číslom 60 na drese.

V 2. hokejovej lige, v súťaži, ktorá je prakticky amatérska, si obliekol dres Gemerčanov, no netušil, aké to bude. „Milo ma celá tá liga prekvapila, že je tam veľa starých skúsených hráčov, ktorí tomu dávajú šťavu,“ dodal majster švédskej ligy s tým, že túžili po finále, no uznal kvality hokejistov z Turca. „Snažil som sa, čo to dalo. Aj v prvú tretinu prvého zápasu sa mi celkom darilo. Škoda druhej tretiny, tá rozhodla celú sériu, lebo tú sme pokazili na celej čiare. Prehrali sme ju 0:5 a odvtedy to nebolo dobré. Ale treba športovo priznať, že Martin bol lepší vo všetkých fázach.

 

Bolo mi ľúto, že taký klub spadol tam, kam spadol. Ale stalo sa a myslím si, že sa to dá napraviť – pôjdu postupne hore. Možno o dva roky už budú v extralige.

 

Mali systém, všetko, hrali perfektne, disciplinovane, neboli toľko vylučovaní, to je takisto základ, brankár im dobre chytal. Hrali super, zaslúžili si postúpiť,“ dodal Križan, ktorý okrem aktívnej kariéry trénuje nádejných brankárov v Liptovskom Mikuláši. Držiteľ bronzovej medaily z MS do 20 rokov bol atmosférou v hale na martinskom Podháji nadšený a pád Martina do najnižšej súťaže ho veľmi mrzel. „Pretože som videl, ako hrali minulý rok play-off s Košicami. Ľudia tu vždy chodili na hokej, takže tu bola perfektná atmosféra a zvlášť play-off. Bolo mi ľúto, že taký klub spadol tam, kam spadol. Ale stalo sa a myslím si, že sa to dá napraviť – pôjdu postupne hore. Možno o dva roky už budú v extralige. Budem im držať palce, aby sa tam dostali, lebo do nej určite patria,“ netajil po zápase, ktorý už znamenal postup Martina do druhej najvyššej súťaže. (alb), foto archív

Similar Posts