Fico sa stretol s Klausom. Zhodujú sa v tomto

author
1 minute, 21 seconds Read

Expremiér Robert Fico, líder najsilnejšej opizičnej strany Smer-SSD sa stretol s bývalým českým prezidentom Václavom Klausom.

„Pán prezident Václav Klaus je štátnik, ktorý v politike niečo zažil a aj keď hodnotovo stojí na opačnej strane politického spektra, je paradoxom tejto doby, že na vážnych témach zahraničnej, ale aj domácej scény, dokážeme nájsť spoločnú reč,“ napísal Fico s tým, že žijeme zvláštne časy keď médiá chcú napísať a povedať všetko naopak a my tomu musíme veriť.

„Spolu s pánom prezidentom nepatríme k tým, ktorí by sa zľakli nálepkovania, na to sme až príliš dlho v politike, ale spraviť zo slova MIER zakázaný pojem, ktorý je vraj prejavom fandenia jednej strane konfliktu, je nepodarený vtip,“ dodal Robert Fico s dôvetkom, že suverenita názorov a národa vytvára jedinečnosť.

„SMER – SSD je politický originál a nikdy nebude nepodarenou napodobeninou západných politikov,“ zdôraznil s tým, že „úloha národných vlád je starať sa o vlastných občanov a vmiešavanie sa do vnútorných záležitostí iných štátov, je skôr prejavom malosti politikov vyrobených médiami, ako vlastnosťou vyspelých a skúsených štátnikov“.

Fico sa s Klausom zhodol, že SR i ČR potrebujú viac verejnej diskusie a čo najviac suverénnych postojov, „inak naše demokracie zahynú na jednofarebnosť“!

(alb), zdroj a foto FB Roberta Fica

Similar Posts