Člen ÚV KSS o MS vo futbale: Prísne treba trestať hlavne hercov na ihrisku, aby sa z futbalu stal opäť futbal

author
2 minutes, 22 seconds Read

Rozprávali sme sa s členom Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska (KSS) a šéfom Okresného výboru KSS v Prievidzi Igorom Sojkom, ktorý v minulosti bol futbalovým rozhodcom i futbalistom. Témou rozhovoru tentokrát nebola politika ale práve futbalový svetový šampionát v Katare.

Komu budete fandiť na MS v Qatare?
Musím povedať, že na majstrovstvách sveta sa predstaví veľa skvelých tímov. Ja som bol vždy fanúšik československého futbalu, ale aj brazílskej futbalovej školy. Rád sa pozriem na skutočný, tímový a hravý spôsob hry Brazílie a to je aj moja odpoveď, komu budem fandiť.
Ktoré tímy majú podľa vás najväčšiu šancu vyhrať tento šampionát?
Je veľa skvelých tímov, ale vybrať toho, kto je favorit číslo jedna je ťažké. Ja si myslím, že Brazília, Taliansko, Holandsko, Argentína, Anglicko sú skvelé mužstva, ale Nemecko má turnajový tím a tiež majú šancu.
Na čo sa najviac tešíte?
Ja, ako bývalý futbalista a futbalový rozhodca sa teším na špičkový futbal a dúfam, že rozhodcovia nebudú kaziť hru a ukazovať sa, ako by zase išlo o ich ego. Trebalo by rozhodovať spravodlivo, ale prísne, prísne treba trestať hlavne hercov na ihrisku, aby sa z futbalu stal opäť futbal.
Na ktorých futbalistov ste najviac zvedavý?
Keďže je futbal kolektívna hra, tak som zvedavý na všetkých, ktorí sa na majstrovstvách sveta predstavia. Futbal je o tímoch a nie o jednotlivcoch.
Katar ponúka šampionát na špecifocky krásnych štadiónoch. Ktorá myšlienka štadiónu sa vám páči najviac?
Nie je dôležité, ktorá myšlienka sa komu páči. Katar sa pokúsil do prípravy dať ducha národa a predstaviť svoju kultúru. Dúfam, že majstrovstvá sveta budú bezpečné pre všetkých účastníkov a všetci účastníci pochopia, že všetci sme ľudia, bez ohľadu na kultúru, náboženstvo či politické myšlienky. Nech výhra športový duch, duch fair play.
Hrať sa bude aj na štadióne v tvare beduínskeho klobúka, alebo na štadióne vytvorenom zo stoviek kontajnerov. Ak by raz Slovensko chcelo postaviť štadión pripomínajúci niečo naše, čo by to mohlo byť?
Myslím si, že niečo také je nereálne, ale ak by sa malo také niečo postaviť, tak na Orave v tvare zeniaku alebo syra, na Liptove v tvare parenice, na Záhorí v tvare suda, každá naša oblasť má niečo, čo je je špecifické pre ňu a tak by som to riešil ja.
Michal Albert, foto kss.sk

Similar Posts