Krajniak spomenul komu chcú klepnúť po rukách. Pôjde o jednu z podmienok, za akých si vie predstaviť vládnutie

author
2 minutes, 49 seconds Read

Poslanci za stranu Sloboda a Solidarita avizovali, že odídu. Milan Krajniak, minister práce, sociálnych vecí a rodiny za SME RODINA vysvetlil, že plánujú po odchode SaS dať aj návrh, aby sa kleplo po rukách kšeftárom s elektrinou, na základe čoho rastie cena elektriny.

 

Minister práce nepredpokladá, že to v pondelok dopadne inak, ako sa očakáva, a teda, že SaS z vlády odíde. „Asi predpokladáme už všetci, ako to zajtra dopadne,“ povedal Milan Krajniak v relácii RTVS O 5 minút 12 s tým, že po odchode ministrov za SaS si sadnú so zvyšnými stranami a povedia im za hnutie SME RODINA svoje požiadavky. Krajniak už nečaká, že SaS urobí krok späť.

Juraj Blanár v relácii o 5 minút 12 povedal, že oni sa vždy vedeli dohodnúť, keď boli vo vláde. „My sme vás na to upozorňovali zvolaním 7. mimoriadnych schôdzí,“ povedal Blanár smerom ku Krajniakovi, ktorý sa vyjadril, že treba robiť veci v prospech ľudí, aby sa zmierňovali dopady krízy. „Tu o záchrane akejkoľvek koalície nemá význam hovoriť,“ doplnil Blanár.

„Ja nehovorím, že sa to nedá vylepšovať,“ povedal Krajniak s tým, že v Česku protestovalo proti vysokým cenám energií 70-tisíc ľudí. „Ja tým nehovorím, že situácia je dobrá,“ povedal Krajniak s tým, čo všetko sa počas leta vyplatilo ľuďom, aby sa im pomohlo.

Moderátor Makara sa opýtal, prečo sa dopustilo zatváranie podnikov. „Presne preto to musíme urobiť aj my,“ povedal s tým, že SaS a ministerstvo nepripravilo nič. Hovorí, že on sám v lete nezaháľal. Pripomenul, že 6,5 milióna dajú dotáciu na energie zariadeniam sociálnych služieb.

Juraj Blanár pripomenul, že najvernejším spojencom Matoviča je SME RODINA. „Tvárite sa, že vy pomáhate, ale pravda je iná,“ povedal Blanár s tým, že „dva mesiace tu ľudia platia zvýšené náklady“ a „ľudia sú ožobračovaní.“

Moderátor sa opýtal, či sa nepremrhali dva mesiace, keď sa koalícia zaoberala len sebou samou. „Či tá celá kríza bola zbytočná, to sa musíte pýtať OĽANO a SaS, nie nás.“ Krajniak vysvetlil, že od začiatku leta sú zvýšené prídavky na deti a od 1.1. viac ako 50 percent. Spomenul aj navyše 30 eur na dieťa v auguste. Vyplatili 1,1 milióna deťom inflačný prídavok. Pomoc 6,5 milióna zariadeniam sociálnych služieb. A otvorili sme po celom Slovensku viac ako 30 bezplatných poradní. „Vo vláde nie sme spolok kamošov a nie sme tam ani na to, aby sme nad sebou vyhrávali.“

Krajniak pripomenul, že Smer-SD nepomáhal ľuďom. „My sme tu prijímali množstvo sociálnych opatrení,“ pripomenul Blanár s tým, že niečo odhlasovali spolu s nimi, ako obedy zadarmo a potom to zrušili. Energetická kríza je tu už od začiatku roka, pripomenul Blanár. „Z tohto sa ľudia nenajedia. (…) Kryjete všetko, čo sa týka OĽANO,“ dodal Blanár v relácii RTVS O 5 minút 12. (alb), zdroj O 5 minút 12, RTVS, foto screenshot RTVS O 5 minút 12

Similar Posts