Primátor Banskej Bystrice napísal o úspešnom štvrtku na EYOF

author
2 minutes, 35 seconds Read

V Banskej Bystrici sa v tieto dni koná Európsky olympijský festival mládeže (EYOF). Primátor mesta pod Urpínom si pochvaľuje nie len celú organizáciu, ocenil aj významný štvrtok mládežníckej olympiády. Úspešný pre Slovensko.

Najúspešnejší sú zatiaľ Taliani, ktorí majú zatiaľ najviac medailí. „Európsky olympijský festival mládeže EYOF 2022 sa pomaly, ale isto blíži ku koncu. Už len dva dni budú športovci zo 48 krajín bojovať zo všetkých síl s cieľom umiestniť sa na stupni víťazov, a odniesť si tak z Banskej Bystrice medailu v tvare srdca. K dnešnému dňu ich má najviac Taliansko. Na svojom konte má trinásť zlatých, deväť strieborných a päť bronzových medailí. Hoci je práve víťazstvo hlavnou motiváciou každého súťažiaceho, som presvedčený, že cestu za snom sprevádzajú silné emócie, cenné skúsenosti, užitočné výzvy, nové priateľstvá, no najmä – nezabudnuteľné zážitky. A to je častokrát viac, ako byť tým najlepším,“ napísal na sociálnej sieti Ján Nosko s tým, že štvrtok bol v znamení atletiky, športovej gymnastiky, džuda, cyklistiky či tenisu a bedmintonu. „Dopoludnia sa na štart dievčenských cyklistických hromadných pretekov postavili aj tri Slovenky, pričom najlepšie skončila šestnásťročná Natália Kušnírová, ktorá sa umiestnila na 18. mieste. Počas večerných pretekov prišlo chlapcov na banskobystrické námestie povzbudiť mnoho Banskobystričanov,“ napísal Nosko s tým, že ďakuje všetkým, ktorí sa postarali o výbornú atmosféru. „Moja vďaka patrí aj príslušníkom Polície SR za koordináciu dopravy, ako aj za sprievod, ktorý cyklistom zabezpečovali.“

Šéf banskobystrickej samosprávy tiež vyzdvihol aj slovenské úspechy. „Dobrou správou je, že slovenská tenistka Renáta Jamrichová včera zvíťazila vo štvrťfinále dvojhry, a taktiež uspela aj v miešanej štvorhre spolu s Danielom Balaščákom. Už dnes sa tak bude v oboch kategóriách bojovať o cenné kovy. Úspešná bola aj šprintérka Tereza Beňová, ktorá postúpila do finále v behu na 200 metrov a držať palce budeme aj atlétke Daniele Hlavatej v skoku do výšky, ktorá triumfovala so svojím osobným rekordom 170 cm,“ doplnil so slovami gratulácie a viery, že ďalšie úspechy ešte prídu. Ján Nosko pozval divákov aj na predposledný deň EYOF.

„Piatkový program jednotlivých súťaží nájdete tu: https://eyof2022.com/program/?date=2022-07-29&sport=. Dianie môžete sledovať aj online: https://eoctv.org/live,“ napísal s dôvetkom, že on v piatok bude na hádzanej v Detve. „Verím, že aj tam bude vládnuť dobrá atmosféra, o ktorú sa postarajú samotné športovkyne, dobrovoľníci, ale aj skandujúci diváci na zaplnenej tribúne,“ uzavrel Ján Nosko.

(alb), foto Michal Albert

Similar Posts