Majú tajné nahrávky Fica i Kaliňáka, Blaha práve reagoval

author
3 minutes, 51 seconds Read

Médiá dnes (25. 10. 2021) obletela správa o tom, ako sa objavili tajné nahrávky Fica, Kaliňáka a ďalších, kde sa údajne majú rozprávať o ovplyvňovaní orgánov činných v trestnom konaní. Poslankyňa SaS Zemanová sa už nechala počuť, že očakáva následok v podobe obvinení niektorých osôb.

Markíza v spravodajstve informovala, že sa nevie dopátrať stanoviska Smeru. Na statuse medzitým reagoval Ľuboš Blaha, podpredseda strany a dal k tomu nasledujúce stanovisko:

„SLOVENSKÝ WATERGATE – VLÁDA MUSÍ OKAMŽITE ODSTÚPIŤ!

1. Robert Fico na videozázname nehovorí absolútne nič, čo by ho diskvalifikovalo. Pozrite si reakciu Roberta Fica – jeho pokoj je odzbrojujúci. Tu je ale úplne iný problém.

2. Slovensko sa dnes z minúty na minútu zmenilo na policajný štát. Ani Lukašenko by si takto na hulváta nelajzol odpočúvať lídra opozície.

3. Ešte raz a pomaly: Lipšicova prokuratúra odpočúvala lídra opozície Roberta Fica a videozáznam posunula médiám, aby zdiskreditovala opozičného poslanca. A nie, nepíše sa rok 1941.

4. Predstavte si to naopak: predstavte si, že na čele špeciálnej prokuratúry sedí jeden z bývalých smeráckych lídrov, povedzme Robert Kaliňák. A že jeho podriadení by odpočúvali Matoviča, Sulíka či Čaputovú na súkromnom stretnutí.

5. Len si to predstavte, čo by bolo: desaťtisíce v uliciach. Palcové titulky, že Slovensko je totalitný štát. Z Bruselu by sa sem dobýjalo pätnásť delegácií, ktoré by protestovali proti útokom na opozíciu a pošliapaniu demokracie.

6. Toto je jednoducho cez všetky čiary. Ak takto Lipšic odpočúva Roberta Fica, možno odpočúva všetkých opozičných poslancov. Možno aj ja mám v kancelárii kameru. Možno aj v byte. A možno aj na záchode.

7. A keď ma budú chcieť politicky zničiť, polícia posunie videozáznam z mojej spálne do všetkých médií. To takto sa to najnovšie robí v Slušnom Slovensku?

8. Možnože odpočúvajú aj naše politické porady. Posúvajú ich Matovičovi či Tódovej a podľa toho si plánujú svoje politické kroky či provládne články. Toto všetko už odrazu nie je špekulácia – ale s najväčšou pravdepodobnosťou realita, v ktorej žijeme.

9. Ja len, že keď sa naposledy o niečo podobné pokúsil prezident Nixon v USA a odpočúval opozičnú Demokratickú stranu, išlo o najväčší škandál v dejinách Ameriky a prezident sa musel pratať. Pamätáte – Watergate.

10. Ak má na Slovensku po dnešku ešte prežiť demokracia, potom musí okamžite odstúpiť celá Hegerova vláda. Špeciálna prokuratúra sa správa ako zločinecká organizácia a musí byť okamžite rozpustená.

11. Lipšic po tomto musí byť trestne stíhaný. Rovnako ako liberálne médiá, ktoré asistujú pri zločine. A sudca či sudkyňa, ktorí podpísali návrh na odpočúvanie opozičného lídra, by už v každej civilizovanej krajine sedeli v cele predbežného zadržania.

12. Tuto sa naozaj bavíme o budúcnosti Slovenska ako demokratického štátu. Po takomto fašistickom útoku na opozíciu nemôže ostať kameň na kameni. Veď tu sa opakuje rok 1933!

13. Chorý je už aj samotný fakt, že odpočúvaný bol aj advokát jedného z obvinených, a teda prokuratúra vlastne získavala informácie o tom, čo chystá protistrana – to je úplný koniec právneho štátu a ústavného práva na obhajobu.

14. Ak máme akceptovať, že opozičných poslancov môže sledovať a odpočúvať Veľký brat, potom zabudnime na to, že tu funguje nejaká sloboda či ľudské práva. Jednoducho žijeme Orwellov román 1984.

15. Ukážte mi ešte jednu demokraciu na svete, kde by oligarchické liberálne médiá v spolupráci s políciou, prokuratúrou a vládou usilovali o likvidáciu opozície cez takéto brutálne zásahy do súkromia…

Povedzme si to na rovinu: dnes na Slovensku umrela demokracia a právny štát. Čo príde zajtra? Dnes na nás nasadili políciu a kamery, zajtra na nás pošlú armádu a strčia nás do koncentrákov?

ROZPUSTITE TO SAMI, INAK VÁS ROZPUSTIA MASY!“

Zdroj FB Ľuboš Blaha, foto ilustračné Michal Albert

Similar Posts