BÝVALÝ ČESKÝ VICEPREMIÉR A ZNÁMA POSTAVA Z KDU-ČSL O VOĽBÁCH V ČR. TOTO BUDE PODĽA NEHO NAJDÔLEŽITEJŠIE

author
1 minute, 15 seconds Read

Pavel Bělobrádek je ako poslanec dolnej komory českého parlamentu za KDU-ČSL v súčasnosti súčasťou predvolebného zoskupenia SPOLU, ktorá tiež chce poraziť úradujúceho premiéra Andreja Babiša.

„Už aby to bolo za nami,“ opísal bývalý český vicepremiér Bělobrádek svoje pocity v ostatné dni pred volebným aktom. Voľby sa u našich západných susedov uskutočnia 8. – 9. 10. Poslanec za KDU-ČSL si uvedomuje, že spoločnosť je  rozhádaná, a to nielen pod vplyvom aktuálnych volebných kortešačiek. „Je rozdelená dávno, a to v celom euroatlantickom priestore,“ zdôraznil kandidát zoakupenia SPOLU a dodal, že v celej volebnej kampani išlo aj o mix konfrontačných prvkov s tými motovačnými, ako to už pred rôznymi voľbami býva zvykom.

Rôzne faktory zvyknú zahýbať konečným výsledkom v rôznych volebných výberoch. Čo je podľa niekdajšieho predsedu KDU-ČSL v týchto voľbách najdôležitejšie a ktorý faktor môže o výsledkoch rozhodnúť? „Najdôležitejšie je, či sa do snemovne dostanú potenciálni podporovatelia hnutia ANO, alebo bude bez spojencov a s extrémistami to nevyjde,“ uzavrel kresťanský demokrat, ktorý je v súčasnosti aj v pozícii 2. zástupcu hejtmana Královohradeckého kraja a poslanec mesta Náchod. (alb) , foto FB Pavel Bělobrádek.

Similar Posts