PREČO JAROSLAV NAĎ SKOČIL CEZ KOŽU?

author
1 minute, 24 seconds Read

Zdar Boh! Pozdrav, ktorým by sa už odteraz mal zdraviť pravidelne. Minister obrany Jaroslav Naď sa totiž po rituálnom preskočení kože stal súčasťou baníkov.

Stalo sa tak v meste, ktoré je jedným z najdôležitejších baníckych miest sveta a rozhodne aj skvostom v turistickom ruchu na Slovensku. „Keď sa ma niekto pýta, kde sa cítim ako doma, odpovedám, že v Banskej Štiavnici. Prežil som tam veľkú časť detstva, chodil som tam na základnú školu aj gymnázium, žijú tam moji rodičia a mám tam naozaj veľa priateľov,“ napísal Jaroslav Naď na sociálnej sieti s tým, že mesto lásky Sládkoviča a Maríny si pestuje banícke tradície. „Jednou z nich je tzv. uvedenie do stavu baníckeho, ktoré je možné získať na slávnosti Šachtág, po absolvovaní viacerých, napríklad aj vedomostných (inak miestami veľmi úsmevnych a priateľských) úloh,“ napísal po udalosti Banskoštiavnicko-Hodrušského baníckeho spolku.

Jednou z nich je tzv. uvedenie do stavu baníckeho, ktoré je možné získať na slávnosti Šachtág.

Tu absolvoval skok cez kožu „a pridal sa tak k tým, ktorí s veľkou úctou a pokorou vnímajú a podporujú toto historicky dôležité a ešte aj dnes významné remeslo“. Jaroslav Naď zdôraznil, že je pre neho cťou byť baníkom a bude „šíriť dobré meno o Banskej Štiavnici a baníctve ako takom“. (alb), zdroj a foto FB Jaro Naď, minister obrany, Oľano

Similar Posts