PRÁVNIČKU V ROKU 2018 POTEŠIL VZNIK MAGAZÍNU KĽÚČ OD…: VÁŠ INTERNETOVÝ PORTÁL VZDELÁVA. DÁVA ZAUJÍMAVÉ VECI

author
1 minute, 42 seconds Read

Právnička GABRIELA ZÁVACKÁ sa venuje predaju ručne vyrobených výrobkov. Ako dobrovoľníčka prispieva aj do boja proti mobbingu a bossingu. Pre rok 2019 si želá, aby sa mobbing stal trestným činom a aby sa prestalo ničiť životné prostredie.

Aký bol pre vás rok 2018?
Tento rok bol pre mňa obyčajným. Radšej mám obyčajné vecí, ako prekvapenie, ktoré môžu byť aj nemilé. V posunu, ak sa to tak dá povedať bolo vydanie mojej poviedky Tri šibenice v internetovom portály Cesta plus. A samozrejme som aj predávala svoje výrobky.

Ak by ste mohli vrátiť nejakú udalosť, ktorá sa stala vaším pričinením a mohli by ste ju vrátiť späť, čo by to bolo?
Takých vecí by bolo dosť, ktoré by som chcela vrátiť. A čo by to bolo? Skôr by som si želala, aby som mala nadanie na počítače, IT- techniku. Matematika mi nikdy nešla.

Čo vás v tomto roku zo správ, ktoré odzneli v televíziách či rádiách, najviac potešilo?
Médiá nepozerám, ani televízor, ani rádio. Skôr informácie z facebooku. Tam sa mi zobrazujú informácie. Čo ma potešilo aj čo zarmútilo, doplním. Ako každého, zlodejstvá, kriminalita v politike, katastrofy, to nik nemá rád. A čo najviac potešilo? Nie je to jedna vec. Napr. existuje portál Dobré noviny – tam dávajú samé pozitívne správy. Aj váš internetový portál vzdeláva. Dáva zaujímavé veci.

Čo si najviac želáte do nového roku 2019?
Pre seba a rodinu si želám zdravie, pokoj, sebe viac zákazníkov. A ľuďom želám tiež pokoj, mier vo svete, zdravie. Osvietenie, aby nedochádzalo ku devastovaniu životného prostredia. A ešte mám jedno osobné želanie, aby bol zavedený Mobbing ako trestný čin.

(alb), ilustračná fotografia pixnio.com