Český prezident Miloš Zeman chce povinné očkovanie. Vedú ho k tomu tieto dôvody

author
1 minute, 26 seconds Read

Vo vianočnom posolstve sa už deviatykrát občanom ČR prihovoril český prezident Miloš Zeman. Jednou z tém, ktoré riešil, bol koronavírus a podľa neho existuje už  len jediná cesta, ako sa z neho dostať.

 

Miloš Zeman sa nazdáva, že radšej, ako prechádzať fázami očakávania a následne fázami sklamania „tak je lepší radikálny zásah, ktorý túto situáciu vyrieši raz a navždy“. Hlava štátu Čechov, Moravanov a Slezanov sa vyslovuje za povinné očkovanie voči ochoreniu COVID-19.

Je lepší radikálny zásah, ktorý túto situáciu vyrieši raz a navždy.

A Zeman to hovorí napriek tomu, že predtým si myslel niečo iné. „Pôvodne som sa domnieval, že povinné očkovanie nie je nevyhnutné. A svoj názor som postupne menil tak, ako prichádzali nové a nové vlny koronavírusu,“ povedal Miloš Zeman s tým, že k povinnému očkovaniu ho inšpiruje aj Rakúsko, ktoré tak chce učiniť od 1. februára.  „Som presvedčený, že je to najjednoduchšia cesta ako potlačiť pandémiu. Koniec koncov, povinné očkovanie existuje v prípade celej rady chorôb, a nie je teda dôvod, aby sme k týmto chorobám nepriradili aj koronavírus,“ uzavrel k téme český prezident. (alb), zdroj youtube CNN Prima news Nad Českem visí tři hrozby: Migrace, Green Deal a covid, varoval Zeman v projevu. Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana 2021 nájdete na tomto odkaze, foto ilustračná print screen ČT január 2020

Pozrite si aj o Zemanovom príhovore z januára 2020. 

Similar Posts