Z VLASTNEJ PRAXE SOM ZAŽIL, ŽE NIEKTORÉ MOJE MEDIÁLNE VÝSTUPY BOLI MIERNE UPRAVENÉ, PRIZNÁVA TELEVÍZNY ŽURNALISTA PRI PRÍLEŽITOSTI SVETOVÉHO DŇA TELEVÍZIÍ

author
1 minute, 36 seconds Read

PETER ŠLOSÁR, vyštudovaný žurnalista, ktorý pracoval a pracuje vo viacerých médiách vrátane televízií, sa pri príležitosti svetového dňa televízií vyjadril, ako si podľa neho dnes plnia televízie svoju úlohu, či sú objektívne a čo by rád odkázal všetkým televíziám.

Dnes je svetový deň televízie. Aká je podľa vás úloha televízie dnes a ako si ju televízie plnia?
Myslím si, že v minulosti bola televízia považovaná za hlavný zdroj informácií, hlavne čo sa týka spravodajskej časti. V dnešnej dobe, keď sa do popredia dostali elektronické médiá, sa úloha televízie zmenila a mnohí ju využívajú iba na relax, napr. pri sledovaní filmov, relácií a pod. Samozrejme, ak neberieme do úvahy spravodajské televízie, avšak aj tie zaostávajú za digitálnym svetom.

Každá televízia, noviny či rádiá, sú niekym ovládané, a preto si myslím, že žiadne médium nie je 100% objektívne.

Sú dnes televízie objektívne?
K objektivite len toľko, že je ťažko povedať, či sú médiá objektívne, alebo nie… Každá televízia, noviny či rádiá, sú niekym ovládané, a preto si myslím, že žiadne médium nie je 100% objektívne. Už keď sa pozrieme len na RTVS, výmena generálnych riaditeľov so zmenou vlády… Tak by to nemalo fungovať… Ale aj z vlastnej praxe som zažil, že moje niektoré mediálne výstupy boli mierne upravené.

Čo by ste chceli odkázať všetkým pracovníkom televízii pri príležitosti dnešného svetového dňa televízií?
Aby svoju prácu robili zodpovedne, bez emócií, s chladnou hlavou a nenechali sa nikým ovládať.

(alb), foto FB Petra Šlosára

Similar Posts